StartKertA kerti fészerek típusai: Milyen anyagból érdemes építeni őket?

A kerti fészerek típusai: Milyen anyagból érdemes építeni őket?

Bemutatjuk az egyes anyagokat, körüljárjuk az előnyöket és a hátrányokat is.

Gondolt már arra, hogy kerti fészert építsen a szerszámok tárolására? A döntést megnehezíti, ha nincsen pontos elképzelése az anyagokat és a kialakítást illetően. Ez az útmutató azonban segít a céljainak megfelelő választásban.

A fészer a kert hátsó részében kialakított, egyszintes építmény, amely a szerszámoskamra és a műhely szerepét látja el. A méretét a kert adottságai határozzák meg. Célja, hogy otthont adjon többek közt a lapátnak, gereblyének, metszőollónak, kapának és talicskának. De milyen anyagból épüljön? Ezt a későbbiekben a karbantartásába fektetett idő és energia határozza meg – olvashatjuk a https://gardenway.hu oldalon.

Fém kerti fészer

A vékony fémlemezekből készült kerti fészer védelmet nyújt a tűz és a termeszek támadásai ellen. Amellett, hogy elegáns megjelenést kölcsönöz, rendkívül tartós és praktikus tárolóegységként működik. Tartósságának köszönhetően ideális, ha hosszú távra tervezünk vele.

A fém szerszámoskamra hátulütője azonban, hogy hajlamos lehet a rozsdásodásra, ha nem horganyzott acélból készül. A vékony fémlemez ráadásul könnyen be is horpadhat. Ha azonban magasabb minőségű fémbe fektetünk, például rozsdamentes acélba vagy alumíniumba, akkor a fészer évekig kitarthat.

Fém kerti ház, fotó: Gardenway.hu

Fából épített szerszámoskamra

A falécekből épített kerti fészer vintage hatást kölcsönözhet, emellett nagyszerűen passzol a buja, zöld, virágokkal meghintett kerthez. A faépítményt megfelelő odafigyeléssel kell karban tartanunk, nehogy széthasadjon, megvetemedjen, vagy rothadásnak induljanak a lécek.

A fészer melletti falakat fontos szabadon tartani, hogy ne nőjék körül őket a burjánzó kerti növények. Ahhoz, hogy a fából készült kerti fészer időjárásálló legyen, alkalmazzunk tartósítószereket a falon, amelyek védelmet nyújtanak a gombásodás ellen is.

Fali szerszámos ház, fotó: Gardenway.hu

Műanyag kerti fészer

A polikarbonátból és polietilénből készült műanyag modellek különféle kivitelben, stílusban és színben kaphatók. A műanyag kerti fészerek könnyen összeszerelhetők, és alig vagy egyáltalán nem igényelnek karbantartást, gyors és egyszerű kerti tárolási megoldást kínálva.

A műanyag szerszámoskamrák megbízhatóak és rendkívül funkcionálisak. Minden időjárási körülményhez alkalmazodnak, így biztos lehet benne, hogy kerti szerszámai biztonságban vannak. További előnyük, hogy olcsóbbak, mint a fém- és faházak.

Polikarbonát kerti ház, fotó: Gardenway.hu

SZÓLJ HOZZÁ

Kérjük írd meg a hozzászólásodat
Kérjük, add meg a neved itt

2,559FansLike
502FollowersFollow
2,231FollowersFollow
- Hirdetés -

Friss

- Hirdetés -

Érdekes

5 díjnyertes lakás – Dibla Design Awards káprázatos győztesei

5 díjnyertes lakás a Nemzetközi Dibla Design Awards lakás kategóriájának finalistáitól. A káprázatos nyertes munkák tükrözik a verseny kiemelkedő nemzetközi színvonalát. A most bemutatott 5...

Nád a házam teteje – perui álom otthon

Elképesztő kilátás, tengerpart és napfényes gyönyörű otthon! Ki vágyna ennél többre? Ez a Peruban található luxus otthon fából és természetes anyagokból épült, melynek köszönhetően teljesen...

Art Deco lakás felújítása és a fekete acél

Art Deco lakás felújítása és fekete acél kiegészítők és bútorok Egy Art Deco lakás felújítása nem könnyű, azonban a Müncheni IFUB  stúdió nem csak hogy...
00:04:54

Stúdió lakás 8 nm-en ami valóban lakható – Videóval

Mini Stúdió lakás 8 nm-en mindennel felszerelve. Nappali, háló, konyha, fürdő ... A nagyvárosi lakások egyre drágábbak így ez a mini stúdió lakás jó példa...

Titkos szobák, rejtett ajtók – mintha egy James Bond filmben lennél!

Rejtélyes megoldások, hihetetlen titkos szobák! Alakíts ki te is láthatatlan ajtókat, melyek izgalmassá varázsolják az otthonod! Az eldugott ajtókat és a titkos szobákat eddig csak...
- Hirdetés -
x
Lájkold oldalunk:Már lájkoltál? Akkor bezárhatod