StartKertA kerti fészerek típusai: Milyen anyagból érdemes építeni őket?

A kerti fészerek típusai: Milyen anyagból érdemes építeni őket?

Bemutatjuk az egyes anyagokat, körüljárjuk az előnyöket és a hátrányokat is.

Gondolt már arra, hogy kerti fészert építsen a szerszámok tárolására? A döntést megnehezíti, ha nincsen pontos elképzelése az anyagokat és a kialakítást illetően. Ez az útmutató azonban segít a céljainak megfelelő választásban.

A fészer a kert hátsó részében kialakított, egyszintes építmény, amely a szerszámoskamra és a műhely szerepét látja el. A méretét a kert adottságai határozzák meg. Célja, hogy otthont adjon többek közt a lapátnak, gereblyének, metszőollónak, kapának és talicskának. De milyen anyagból épüljön? Ezt a későbbiekben a karbantartásába fektetett idő és energia határozza meg – olvashatjuk a https://gardenway.hu oldalon.

Fém kerti fészer

A vékony fémlemezekből készült kerti fészer védelmet nyújt a tűz és a termeszek támadásai ellen. Amellett, hogy elegáns megjelenést kölcsönöz, rendkívül tartós és praktikus tárolóegységként működik. Tartósságának köszönhetően ideális, ha hosszú távra tervezünk vele.

A fém szerszámoskamra hátulütője azonban, hogy hajlamos lehet a rozsdásodásra, ha nem horganyzott acélból készül. A vékony fémlemez ráadásul könnyen be is horpadhat. Ha azonban magasabb minőségű fémbe fektetünk, például rozsdamentes acélba vagy alumíniumba, akkor a fészer évekig kitarthat.

Fém kerti ház, fotó: Gardenway.hu

Fából épített szerszámoskamra

A falécekből épített kerti fészer vintage hatást kölcsönözhet, emellett nagyszerűen passzol a buja, zöld, virágokkal meghintett kerthez. A faépítményt megfelelő odafigyeléssel kell karban tartanunk, nehogy széthasadjon, megvetemedjen, vagy rothadásnak induljanak a lécek.

A fészer melletti falakat fontos szabadon tartani, hogy ne nőjék körül őket a burjánzó kerti növények. Ahhoz, hogy a fából készült kerti fészer időjárásálló legyen, alkalmazzunk tartósítószereket a falon, amelyek védelmet nyújtanak a gombásodás ellen is.

Fali szerszámos ház, fotó: Gardenway.hu

Műanyag kerti fészer

A polikarbonátból és polietilénből készült műanyag modellek különféle kivitelben, stílusban és színben kaphatók. A műanyag kerti fészerek könnyen összeszerelhetők, és alig vagy egyáltalán nem igényelnek karbantartást, gyors és egyszerű kerti tárolási megoldást kínálva.

A műanyag szerszámoskamrák megbízhatóak és rendkívül funkcionálisak. Minden időjárási körülményhez alkalmazodnak, így biztos lehet benne, hogy kerti szerszámai biztonságban vannak. További előnyük, hogy olcsóbbak, mint a fém- és faházak.

Polikarbonát kerti ház, fotó: Gardenway.hu

SZÓLJ HOZZÁ

Kérjük írd meg a hozzászólásodat
Kérjük, add meg a neved itt

2,559FansLike
502FollowersFollow
2,234FollowersFollow
- Hirdetés -

Friss

- Hirdetés -

Érdekes

Tükör ház a kaliforniai sivatagban, nem csak kívül, belül is tükör

A tükör ház Doug Aitken építette, a kaliforniai sivatagba úgy hogy a borítása teljes mértében a tetejétől az aljáig tükörből van. A tükör ház a...

Az Óriás Lego vissza hozza a gyerekkorod kreativitását akár a nappalidba

Ez az óriás Lego építőkocka amit az EverBlock készített, kreatív lehetőség a gyerekkorod felelevenítésére és a lakberendezésre együttesen. Ezek a nagyméretű építőkockák, olyan mintha óriásira...

Kutyavilág- a legötletesebb kiegészítők négylábú barátaink számára!

Kutyabarátok, figyelem! Megérkeztek a legszuperebb kiegészítők, melyek mind a kutyusok, mind a gazdik körében népszerűek lesznek! Kedvenceinket lepjük meg ezekkel a vidám és ötletes apróságokkal!Gyűjteményünkben...

Legénylakás hangulatosan és okos megoldásokkal 69 nm-en

Legénylakás nyitott belső terekkel, jó hangulattal és okos megoldásokkal Ez a legénylakás szinte iskola példája, hogyan lehet a teret megfelelően kihasználni és egy térben elhelyezni...

Lakás egy emeletes ház tetején tele design lámpákkal

Lakás egy emeletes ház tetején minden helyiségben különleges design lámpával Ez a lakás egy emeletes ház tetején az enteriőr és a különleges design lámpa gyűjteménye...
- Hirdetés -
x
Lájkold oldalunk:Már lájkoltál? Akkor bezárhatod