StartKertA kerti fészerek típusai: Milyen anyagból érdemes építeni őket?

A kerti fészerek típusai: Milyen anyagból érdemes építeni őket?

Bemutatjuk az egyes anyagokat, körüljárjuk az előnyöket és a hátrányokat is.

Gondolt már arra, hogy kerti fészert építsen a szerszámok tárolására? A döntést megnehezíti, ha nincsen pontos elképzelése az anyagokat és a kialakítást illetően. Ez az útmutató azonban segít a céljainak megfelelő választásban.

A fészer a kert hátsó részében kialakított, egyszintes építmény, amely a szerszámoskamra és a műhely szerepét látja el. A méretét a kert adottságai határozzák meg. Célja, hogy otthont adjon többek közt a lapátnak, gereblyének, metszőollónak, kapának és talicskának. De milyen anyagból épüljön? Ezt a későbbiekben a karbantartásába fektetett idő és energia határozza meg – olvashatjuk a https://gardenway.hu oldalon.

Fém kerti fészer

A vékony fémlemezekből készült kerti fészer védelmet nyújt a tűz és a termeszek támadásai ellen. Amellett, hogy elegáns megjelenést kölcsönöz, rendkívül tartós és praktikus tárolóegységként működik. Tartósságának köszönhetően ideális, ha hosszú távra tervezünk vele.

A fém szerszámoskamra hátulütője azonban, hogy hajlamos lehet a rozsdásodásra, ha nem horganyzott acélból készül. A vékony fémlemez ráadásul könnyen be is horpadhat. Ha azonban magasabb minőségű fémbe fektetünk, például rozsdamentes acélba vagy alumíniumba, akkor a fészer évekig kitarthat.

Fém kerti ház, fotó: Gardenway.hu

Fából épített szerszámoskamra

A falécekből épített kerti fészer vintage hatást kölcsönözhet, emellett nagyszerűen passzol a buja, zöld, virágokkal meghintett kerthez. A faépítményt megfelelő odafigyeléssel kell karban tartanunk, nehogy széthasadjon, megvetemedjen, vagy rothadásnak induljanak a lécek.

A fészer melletti falakat fontos szabadon tartani, hogy ne nőjék körül őket a burjánzó kerti növények. Ahhoz, hogy a fából készült kerti fészer időjárásálló legyen, alkalmazzunk tartósítószereket a falon, amelyek védelmet nyújtanak a gombásodás ellen is.

Fali szerszámos ház, fotó: Gardenway.hu

Műanyag kerti fészer

A polikarbonátból és polietilénből készült műanyag modellek különféle kivitelben, stílusban és színben kaphatók. A műanyag kerti fészerek könnyen összeszerelhetők, és alig vagy egyáltalán nem igényelnek karbantartást, gyors és egyszerű kerti tárolási megoldást kínálva.

A műanyag szerszámoskamrák megbízhatóak és rendkívül funkcionálisak. Minden időjárási körülményhez alkalmazodnak, így biztos lehet benne, hogy kerti szerszámai biztonságban vannak. További előnyük, hogy olcsóbbak, mint a fém- és faházak.

Polikarbonát kerti ház, fotó: Gardenway.hu

SZÓLJ HOZZÁ

Kérjük írd meg a hozzászólásodat
Kérjük, add meg a neved itt

2,559FansLike
502FollowersFollow
2,236FollowersFollow
- Hirdetés -

Friss

- Hirdetés -

Érdekes

1000 bejárati ajtó és ablak a világ minden tájáról

1000 bejárati ajtó és ablak a világ városaiból, a helyi hangulatot idézve A világban és a városokban barangolva talán észre se vesszük, a várost és a környezetet szinte...

7 tipp a megfelelő szigetelés kialakításához

A megfelelő szigetelés a modernkori építészet egyik kulcskérdése. A komfortos lakás kialakítása, a környezettudatos épületüzemeltetés, valamint a fűtésre, hűtésre fordított rezsiköltség visszafogása egyaránt lényeges...

Tükröm, tükröm…! – 15 csodálatos tükör inspiráció

A tükrök nélkülözhetetlen elemei minden lakásnak; de mi lenne, ha újragondolnánk formájukat? A tükrök mostantól nem csupán unalmas használati tárgyként csüngnek a falon! A formatervezett darabokkal,...

Színes gyöngyszemek – barangolás Olaszországban

Sokszor álmodozunk arról, hogy hol is élnénk szívesen. Elképzeljük az országot, a fényeket, az illatokat, a hely hangulatát. Egy karosszékes utazásra indulhatunk a képek...

Magyar, népi motívumok – Hungarikum a lakberendezésben

A magyar (kalocsai, matyó) minták a mai napig divatos díszítési elemek! Nemzeti Ünnepünk alkalmából, íme néhány gyönyörű inspiráció, hogyan használjuk őket lakásunk dekorálására! Ezek a...
- Hirdetés -
x
Lájkold oldalunk:Már lájkoltál? Akkor bezárhatod