StartHázak - LakásokNappaliCsempe nappaliba: Hogyan válasszunk?

Csempe nappaliba: Hogyan válasszunk?

Csempe nappaliba? Hát persze! Egyre többen választják melegburkolat helyett ezt a megoldást. Azonban a csempe színe, mintája, anyaga és elrendezése – más burkolatokhoz hasonlóan – nagyban befolyásolja a nappali hangulatát, stílusát és komfortját. A következő tippek segíthetnek abban, hogy megtaláld az igazit!

Vegyük figyelembe a nappali adottságait!

Amikor a csempe nappaliba kerül, a kiválasztásnál fontos figyelembe venni a tér méretét, alakját, világosságát és berendezését. A kis és sötét nappalikat optikailag tágíthatjuk világos, egyszínű vagy apró mintás csempékkel.

A nagy és világos nappalikban bátran használhatunk sötétebb, élénkebb vagy nagyobb mintás luxus csempe kollekciókat, amelyeket diagonálisan vagy mozaikszerűen rendezhetünk el. A szögletes nappalikat lágyíthatjuk lekerekített vagy hullámos csempékkel, míg az íves nappalikat kiemelhetjük geometrikus vagy szimmetrikus csempékkel.

A csempe és a bútorok

A csempe színe nem csak a nappali hangulatát határozza meg, hanem a bútorokkal és a kiegészítőkkel is harmonizálnia kell. A semleges színű csempék (fehér, bézs, szürke) jól illenek bármilyen stílusú és színű bútorhoz, de unalmassá válhatnak, ha túl sok van belőlük.

A meleg színű csempék (piros, narancs, sárga) élénkítik és melegítik a nappalit, de túlzott használatuk nyugtalanító lehet. A hideg színű csempék (kék, zöld, lila) nyugtatóan és hűsítően hatnak a nappalira, de túlzásba véve hidegséget sugallhatnak. A legjobb megoldás az, ha egyensúlyt teremtünk a különböző színű csempék között, például egy semleges alapszínt választunk, amit megbolondítunk néhány meleg vagy hideg árnyalattal.

A csempe mintája is befolyásolja a nappali stílusát és karakterét. A klasszikus nappalikhoz jól illenek a hagyományos minták, mint például a csík, a kocka, a virág vagy az arabesz.

A modern nappalikhoz passzolnak az egyszerű és letisztult minták, mint például a pötty, a csillag, a háromszög vagy az absztrakt.

A bohém nappalikhoz választhatunk merész és színes mintákat, mint például az állatminták, az etnikai motívumok vagy a graffiti. A legfontosabb azonban mindig az, hogy ne terheljük túl a szobát túl sok vagy túl erős mintával; inkább adjunk neki egy kis légiességet és kontrasztot.

SZÓLJ HOZZÁ

Kérjük írd meg a hozzászólásodat
Kérjük, add meg a neved itt

2,559FansLike
502FollowersFollow
2,231FollowersFollow
- Hirdetés -

Friss

- Hirdetés -

Érdekes

Színes kavalkád – hippi házak örök fiataloknak!

A hippi stílus lényege a szeretet és az örök fiatalság megőrzése, mely visszaköszön a lakberendezésben is! A színek és a minták kavalkádja elképesztő hangulatot...

Art Deco lakás felújítása és a fekete acél

Art Deco lakás felújítása és fekete acél kiegészítők és bútorok Egy Art Deco lakás felújítása nem könnyű, azonban a Müncheni IFUB  stúdió nem csak hogy...

Tündérek, mesehősök, hercegnők – a legszebb gyerek szobák!

A gyerekek világa mesékkel és hősökkel teli! Változtassuk szobájukat a kedvenc helyükké, ahol élmény lesz minden napjuk! A gyerekszobák kialakításakor sokan elkövetik azt a hibát,...

Az olvasás fellegvára – hihetetlen könyvtárak a világ minden tájáról!

Az olvasás és a könyvek szeretete összekovácsolja az embereket és erősíti a közösségeket. Bár vannak, akik azt állítják, hogy kiment a divatból, mégis sokan...

KonyhaKiállítás 2016 március 4-5-6

Konyhakiállítás 2016 - Konyha és étkező bútorok, Kis és Nagy gép újdonságok, Konyhai eszközök és különleges gasztronómia programok A 2016-os Konyhakiállítás ismét mindenki megtalálhatja azt...
- Hirdetés -
x
Lájkold oldalunk:Már lájkoltál? Akkor bezárhatod