StartHázak - LakásokNappaliCsempe nappaliba: Hogyan válasszunk?

Csempe nappaliba: Hogyan válasszunk?

Csempe nappaliba? Hát persze! Egyre többen választják melegburkolat helyett ezt a megoldást. Azonban a csempe színe, mintája, anyaga és elrendezése – más burkolatokhoz hasonlóan – nagyban befolyásolja a nappali hangulatát, stílusát és komfortját. A következő tippek segíthetnek abban, hogy megtaláld az igazit!

Vegyük figyelembe a nappali adottságait!

Amikor a csempe nappaliba kerül, a kiválasztásnál fontos figyelembe venni a tér méretét, alakját, világosságát és berendezését. A kis és sötét nappalikat optikailag tágíthatjuk világos, egyszínű vagy apró mintás csempékkel.

A nagy és világos nappalikban bátran használhatunk sötétebb, élénkebb vagy nagyobb mintás luxus csempe kollekciókat, amelyeket diagonálisan vagy mozaikszerűen rendezhetünk el. A szögletes nappalikat lágyíthatjuk lekerekített vagy hullámos csempékkel, míg az íves nappalikat kiemelhetjük geometrikus vagy szimmetrikus csempékkel.

A csempe és a bútorok

A csempe színe nem csak a nappali hangulatát határozza meg, hanem a bútorokkal és a kiegészítőkkel is harmonizálnia kell. A semleges színű csempék (fehér, bézs, szürke) jól illenek bármilyen stílusú és színű bútorhoz, de unalmassá válhatnak, ha túl sok van belőlük.

A meleg színű csempék (piros, narancs, sárga) élénkítik és melegítik a nappalit, de túlzott használatuk nyugtalanító lehet. A hideg színű csempék (kék, zöld, lila) nyugtatóan és hűsítően hatnak a nappalira, de túlzásba véve hidegséget sugallhatnak. A legjobb megoldás az, ha egyensúlyt teremtünk a különböző színű csempék között, például egy semleges alapszínt választunk, amit megbolondítunk néhány meleg vagy hideg árnyalattal.

A csempe mintája is befolyásolja a nappali stílusát és karakterét. A klasszikus nappalikhoz jól illenek a hagyományos minták, mint például a csík, a kocka, a virág vagy az arabesz.

A modern nappalikhoz passzolnak az egyszerű és letisztult minták, mint például a pötty, a csillag, a háromszög vagy az absztrakt.

A bohém nappalikhoz választhatunk merész és színes mintákat, mint például az állatminták, az etnikai motívumok vagy a graffiti. A legfontosabb azonban mindig az, hogy ne terheljük túl a szobát túl sok vagy túl erős mintával; inkább adjunk neki egy kis légiességet és kontrasztot.

SZÓLJ HOZZÁ

Kérjük írd meg a hozzászólásodat
Kérjük, add meg a neved itt

2,559FansLike
502FollowersFollow
2,231FollowersFollow
- Hirdetés -

Friss

- Hirdetés -

Érdekes

Öko- ház Ausztráliából – több energiát termel, mint használ

Az ArchiBlox ausztrál építészeti cég nemrég bemutatott első szén-pozitív előre gyártott háza igazi újdonság a piacon! A mobilház nem csak környezettudatos, hanem építészetileg is egyedi...

Jópofa sapka és arcmaszkok felnőtteknek és gyerekeknek (webáruház)

Kötött szakállas és egyéb mókás jópofa sapka és arcmaszkok felnőtteknek és gyerekeknek egy webáruházban. Már nem újdonság de érdemes róla újra beszélni, hiszen bővített választékkal...

Letisztult és kifinomult – dolgozószobák férfiaknak

A dolgozószoba berendezése elsődleges fontosságú, hiszen napunk jelentős részét itt töltjük el. A túlzsúfoltság most nem lehet befutó; letisztultság és praktikusság, mindez elegánsan férfias...

Zambiai álom – gyönyörű afrikai nyaralóház

A fűszeres illatú afrikai levegő, a végtelen csillagos égbolt, és a forró, repedezett föld - ebben a csodálatos nyaralóban a természet valódi részesei lehetünk! Ez...

Barcelona varázslója – Antoni Gaudi, és a katalán modernizmus

Gaudí minden épülete egy-egy csodavilág: a természetből kölcsönzött formák, az egyedi anyaghasználat, a kézműves csempék és mozaikok alkalmazása időről időre elvarázsolja a látogatókat! Antoni Plàcid...
- Hirdetés -
x
Lájkold oldalunk:Már lájkoltál? Akkor bezárhatod