StartBelsőépítészetMennyezet17+ különleges famennyezet, hogy egy kis melegséget is hozzáadj az enteriőrhöz

17+ különleges famennyezet, hogy egy kis melegséget is hozzáadj az enteriőrhöz

A famennyezet ma valamiért nem olyan divatos, pedig igazán különleges megjelenést és valódi meleg hangulatot lehet vele megalkotni

A fa és így a famennyezet igazán egyszerű lehetőség arra, hogy melegséget és barátságos hangulatot adjunk hozzá egy belső térhez. Ma sajnos nagyon elfelejtik, hogy a fa nem csak a padló burkolatként vagy falburkolatként alkalmazható. Ezért is gyűjtöttük össze ezt a 17, azaz ennél is több példát, hogy egy kis ihletet és inspirációt nyújtsunk.

1
Méhsejt szerű függesztett 3D famennyezet

famennyezet - 3d méhsejt

Egy Londoni fodrászatban található ez a méhsejtet utánzó 3d függesztett fa mennyezet. Igazán különleges hatást kelt már magában  is azzal, hogy hogy a 6 szögletű elemeket a tér minden irányában egymástól elmozgatták. Ez az elrendezés azonban még egy különleges lehetőséget rejt magában, hiszen a világítás és a vizuális hatás este felkapcsolt lámpáknál szintén teljesen egyedi és lenyűgöző. Joshua Florquin igazán jó munkát végzett.

famennyezet - 3d méhsejtfamennyezet - 3d méhsejtfamennyezet - 3d méhsejtfamennyezet - 3d méhsejt világításfamennyezet - 3d méhsejtfamennyezet - 3d méhsejt

2
Kanadai otthon teljes famennyezettel

famennyezet - otthon

Robert Bailey Interiors tervezte a következő kanadai otthont ahol az egész házban famennyezetet alkalmaztak. Érdemes megnézni, a képeken keresztül is érezhető az az otthonos meleg hangulat ami így kialakult. Természetesen érdemes megemlíteni a konyhában lévő világítást is, ahol sorban elhelyezett kis lámpákat építettek be a spottok helyett.

Amiét még érdemes megfigyelni, hogy a famennyezetet is bátran lehet keverni akár gipsz karton betétetekkel, szegéllyel. Attól, hogy famennyezetet használunk nem kell, hogy a plafon egysíkú és unalmas legyen.

famennyezet - otthonfamennyezet - otthonfamennyezet - otthonfamennyezet - otthonfamennyezet - otthonfamennyezet - otthonfamennyezet - otthon

3
Fa zsindely mennyezet helyett

famennyezet - zsindely - fazsindely

Ez is egy mutatós és egyedi darab, tervező a Bates Masi Architects és East Hemptonban (New York mellett) található. A látványt a belülre felhelyezett fa zsindely teszi ennyire különlegessé.

famennyezet - zsindely - fazsindelyfamennyezet - zsindely - fazsindely

Otthon 24 megosztás

4
Fa árnyékoló és mennyezeti dísz

famennyezet - árnyékoló

Szintén a Bates Masi Architects tervezte ezt a nappali mennyezeti árnyékolót fából. Láthatóan szeretik a fát mennyezeti elemként alkalmazni. Ebben a házban a nappali bevilágításának árnyékolójaként valamint mennyezeti díszként kerültek fel ezek a fa árnyékoló lapok amik méltó díszei a nappalinak.

famennyezet - árnyékolófamennyezet - árnyékoló

5
Famennyezet és a fekete acél

famennyezet - fekete acél és geometria

A  Bates Masi Architects nek biztosan kijelenthető, hogy névjegye a fa mennyezet. Szinte minden munkájukat megoszthatnánk, így most még utolsóként ezt a fekete acél pántokkal díszített és geometriai játékkal megbolondított fa tetőt, mennyezetet raktam be a gyűjteménybe.

famennyezet - fekete acél és geometriafamennyezet - fekete acél és geometriafamennyezet - fekete acél és geometria

Tetszett ?

Iratkozz fel legfrissebb lakberendezési és dizájn híreinkre most!

Küldünk még!

A feliratkozással elfogadod az adatkezelési

elveinket.

Köszi!

6
Fa hullámok

famennyezet - hullám

Egy Sydney étterem különleges mennyezetét csodálhatjuk meg ami fa lécekből formált hullámokat ábrázol. (Koichi Takada Architects)

7
3D és rejtett világítás

famennyezet - 3d - rejtett világítás

Egy Újzélandi házba tervezte Patterson Associates, ezt a 3d mennyezetet beépített rejtett világítással. A hatás és a látvány biztos hogy megérte a befektetett munkát.

famennyezet - 3d - rejtett világítás

8
Vékony deszka és fa gerenda is jól mutat egy modern lakásban

famennyezet - vékony léc
Fox Johnston 2 munkáját is megmutatnánk. Mind a két esetben modern lakásnál használt fát a mennyezetre, azonban teljesen eltérő módon. Az egyik esetben vékony lécekből lett összeállítva a felület ami különleges vizuális hatást eredményezett, míg a másik esetben vastag gerendákat helyezett el. Mindkét megoldás tökéletes összhangban van az enteriőrrel és változtatja meg annak teljes jellegét.

famennyezet - vékony lécfamennyezet - vékony lécfamennyezet - vékony léc famennyezet - vastag gerendafamennyezet - vastag gerendafamennyezet - vastag gerenda

9
2 sötétebb fa mennyezet

famennyezet - sötét

Blouin Tardif Architecture is szívesen használ és alkalmaz fa mennyezetet. Bátran nyúlnak hozzá és akár sötétebb árnyalatokat is használnak. Érdemes megnézni a fekete falú szobában milyen jól tompítja a sötét famennyezet a szoba brutális hatását miközben megőrzi annak jellegét.

famennyezet - sötét

10
Kő padló és famennyezet

famennyezet - penthouse lakás

Indianapolisban található ez a penthouse lakás. Itt is jól megfigyelhető, hogy az egész lakásban meglévő kőburkolatot milyen jól lágyítja és oldaja fel a ridegségét a teljes famennyezet. (SZINT Interiors)

famennyezet - penthouse lakásfamennyezet - penthouse lakásfamennyezet - penthouse lakásfamennyezet - penthouse lakásfamennyezet - penthouse lakás

Tetszett ?

Iratkozz fel legfrissebb lakberendezési és dizájn híreinkre most!

Küldünk még!

A feliratkozással elfogadod az adatkezelési

elveinket.

Köszi!

11
Egy burkolat mindenhova Padló, fal és mennyezet

famennyezet - padló, fal és plafon egyben

Ha valaki jól bánik az anyagokkal és érti a szakmáját akkor akár ezzel a nagyon nehéz feladattal is megbírkózhat, amikor a padló, a fal és a mennyezet is összefolyik, hiszen az egész egy anyagból készül és még csatlakoznak is egymáshoz.

famennyezet - padló, fal és plafon egybenfamennyezet - padló, fal és plafon egyben

12
Fehér fal, téli táj és egy kis melegség sötét famenyezettel

famennyezet - fehér fal

Láthatóan tökéletes megoldás a hideg táj és a fehér falak ellensúlyozására a jól eltalált mennyezet. (robitaille.curtis)

famennyezet - fehér falfamennyezet - fehér fal

13
Otthon 24 megosztás

14
A rusztikus fa borítás is káprázatos

famennyezet - rusztikus

Volt már többféle, de ilyen rusztikus hatású fát nem láttunk még. Biztosan kijelenthető, hogy ez is egy tökéletes felület arra, hogy fentről visszatekintsen ránk.

famennyezet - rusztikus

15
Hullámzó fatető

famennyezet - hullámzó

A fa hosszanti lécezése és annak vizuális hatása tökéletesen egészíti ki és erősíit a tető hullámzó vonalait ebben a Kaliforniai otthonban is. (William McDonough + Partners)

famennyezet - hullámzó

16
Nyers fa

famennyezet - nyers fa

Ha fát használunk könnyű dolgunk van, hiszen már önmagában egy kis lakkozással vagy olajozással is tökéletes felületet alkothat egy jó enteriőrhöz.  (ContraMark)

famennyezet - nyers fa

17
Kreatív tértervezés

famennyezet - kreatív

A fa ugyan olyan kreatív lehetőséget ad a gondolatok és formák szabadon engedésére és akár szobrászat szerű megvalósítására is. Ez az étterem belső, ahol a fal egy része és a mennyezet teljesen egybe forr, tökéletes példája a kreatív tér tervezésnek. (PANORAMA)

famennyezet - kreatívfamennyezet - kreatív

18
Ablak redőny mennyezetként

famennyezet - faredőny

Ötletes megoldás ez a fa ablakredőnyökre hasonlító kazettás fa felület is.

SZÓLJ HOZZÁ

Kérjük írd meg a hozzászólásodat
Kérjük, add meg a neved itt

2,559FansLike
502FollowersFollow
2,234FollowersFollow
- Hirdetés -

Friss

- Hirdetés -

Érdekes

5 tipp és 50 kép a karácsonyi világítás újrahasznosítására, hogy ne csak porfogó legyen a szekrényben

Mindjárt itt a Karácsony így összegyűjtöttünk pár szó szerint ragyogó ötletet, hogy megmutassuk milyen is a jó Karácsonyi világítás. Ne csak a fát díszítsétek...

Lebegő szék – Illúzió az otthonunkba

Egy lebegő szék ami csal Bár ez a szék úgy néz ki mintha valaki a lábát feldarabolta volna ennek ellenére teljes értékű szék és rá...

Otthon 24 alapozás

Lakberendezés és Otthon magazinunk az Otthon24.hu fejlesztése gőzerőkkel zajlik. Az alapokat már leraktuk, sőt már híreket és cikkeket is találhattok oldalunkon, ha erre tévedtek....

1000 bejárati ajtó és ablak a világ minden tájáról

1000 bejárati ajtó és ablak a világ városaiból, a helyi hangulatot idézve A világban és a városokban barangolva talán észre se vesszük, a várost és a környezetet szinte...

Minimalista lakás LEGO módra, nem csak gyerekeknek

Minimalista lakás, LEGO inspiráció korhatár nélkül A LEGO korhatár nélküli csakúgy mint ez a minimalista lakás, aminek a dizájnját a LEGO formák és színek határozzák...
- Hirdetés -
x
Lájkold oldalunk:Már lájkoltál? Akkor bezárhatod