StartBelsőépítészetMennyezet17+ különleges famennyezet, hogy egy kis melegséget is hozzáadj az enteriőrhöz

17+ különleges famennyezet, hogy egy kis melegséget is hozzáadj az enteriőrhöz

A famennyezet ma valamiért nem olyan divatos, pedig igazán különleges megjelenést és valódi meleg hangulatot lehet vele megalkotni

A fa és így a famennyezet igazán egyszerű lehetőség arra, hogy melegséget és barátságos hangulatot adjunk hozzá egy belső térhez. Ma sajnos nagyon elfelejtik, hogy a fa nem csak a padló burkolatként vagy falburkolatként alkalmazható. Ezért is gyűjtöttük össze ezt a 17, azaz ennél is több példát, hogy egy kis ihletet és inspirációt nyújtsunk.

1
Méhsejt szerű függesztett 3D famennyezet

famennyezet - 3d méhsejt

Egy Londoni fodrászatban található ez a méhsejtet utánzó 3d függesztett fa mennyezet. Igazán különleges hatást kelt már magában  is azzal, hogy hogy a 6 szögletű elemeket a tér minden irányában egymástól elmozgatták. Ez az elrendezés azonban még egy különleges lehetőséget rejt magában, hiszen a világítás és a vizuális hatás este felkapcsolt lámpáknál szintén teljesen egyedi és lenyűgöző. Joshua Florquin igazán jó munkát végzett.

famennyezet - 3d méhsejtfamennyezet - 3d méhsejtfamennyezet - 3d méhsejtfamennyezet - 3d méhsejt világításfamennyezet - 3d méhsejtfamennyezet - 3d méhsejt

2
Kanadai otthon teljes famennyezettel

famennyezet - otthon

Robert Bailey Interiors tervezte a következő kanadai otthont ahol az egész házban famennyezetet alkalmaztak. Érdemes megnézni, a képeken keresztül is érezhető az az otthonos meleg hangulat ami így kialakult. Természetesen érdemes megemlíteni a konyhában lévő világítást is, ahol sorban elhelyezett kis lámpákat építettek be a spottok helyett.

Amiét még érdemes megfigyelni, hogy a famennyezetet is bátran lehet keverni akár gipsz karton betétetekkel, szegéllyel. Attól, hogy famennyezetet használunk nem kell, hogy a plafon egysíkú és unalmas legyen.

famennyezet - otthonfamennyezet - otthonfamennyezet - otthonfamennyezet - otthonfamennyezet - otthonfamennyezet - otthonfamennyezet - otthon

3
Fa zsindely mennyezet helyett

famennyezet - zsindely - fazsindely

Ez is egy mutatós és egyedi darab, tervező a Bates Masi Architects és East Hemptonban (New York mellett) található. A látványt a belülre felhelyezett fa zsindely teszi ennyire különlegessé.

famennyezet - zsindely - fazsindelyfamennyezet - zsindely - fazsindely

Otthon 24 megosztás

4
Fa árnyékoló és mennyezeti dísz

famennyezet - árnyékoló

Szintén a Bates Masi Architects tervezte ezt a nappali mennyezeti árnyékolót fából. Láthatóan szeretik a fát mennyezeti elemként alkalmazni. Ebben a házban a nappali bevilágításának árnyékolójaként valamint mennyezeti díszként kerültek fel ezek a fa árnyékoló lapok amik méltó díszei a nappalinak.

famennyezet - árnyékolófamennyezet - árnyékoló

5
Famennyezet és a fekete acél

famennyezet - fekete acél és geometria

A  Bates Masi Architects nek biztosan kijelenthető, hogy névjegye a fa mennyezet. Szinte minden munkájukat megoszthatnánk, így most még utolsóként ezt a fekete acél pántokkal díszített és geometriai játékkal megbolondított fa tetőt, mennyezetet raktam be a gyűjteménybe.

famennyezet - fekete acél és geometriafamennyezet - fekete acél és geometriafamennyezet - fekete acél és geometria

[ninja-inline id=10480]

6
Fa hullámok

famennyezet - hullám

Egy Sydney étterem különleges mennyezetét csodálhatjuk meg ami fa lécekből formált hullámokat ábrázol. (Koichi Takada Architects)

7
3D és rejtett világítás

famennyezet - 3d - rejtett világítás

Egy Újzélandi házba tervezte Patterson Associates, ezt a 3d mennyezetet beépített rejtett világítással. A hatás és a látvány biztos hogy megérte a befektetett munkát.

famennyezet - 3d - rejtett világítás

8
Vékony deszka és fa gerenda is jól mutat egy modern lakásban

famennyezet - vékony léc
Fox Johnston 2 munkáját is megmutatnánk. Mind a két esetben modern lakásnál használt fát a mennyezetre, azonban teljesen eltérő módon. Az egyik esetben vékony lécekből lett összeállítva a felület ami különleges vizuális hatást eredményezett, míg a másik esetben vastag gerendákat helyezett el. Mindkét megoldás tökéletes összhangban van az enteriőrrel és változtatja meg annak teljes jellegét.

famennyezet - vékony lécfamennyezet - vékony lécfamennyezet - vékony léc famennyezet - vastag gerendafamennyezet - vastag gerendafamennyezet - vastag gerenda

9
2 sötétebb fa mennyezet

famennyezet - sötét

Blouin Tardif Architecture is szívesen használ és alkalmaz fa mennyezetet. Bátran nyúlnak hozzá és akár sötétebb árnyalatokat is használnak. Érdemes megnézni a fekete falú szobában milyen jól tompítja a sötét famennyezet a szoba brutális hatását miközben megőrzi annak jellegét.

famennyezet - sötét

10
Kő padló és famennyezet

famennyezet - penthouse lakás

Indianapolisban található ez a penthouse lakás. Itt is jól megfigyelhető, hogy az egész lakásban meglévő kőburkolatot milyen jól lágyítja és oldaja fel a ridegségét a teljes famennyezet. (SZINT Interiors)

famennyezet - penthouse lakásfamennyezet - penthouse lakásfamennyezet - penthouse lakásfamennyezet - penthouse lakásfamennyezet - penthouse lakás

[ninja-inline id=10480]

11
Egy burkolat mindenhova Padló, fal és mennyezet

famennyezet - padló, fal és plafon egyben

Ha valaki jól bánik az anyagokkal és érti a szakmáját akkor akár ezzel a nagyon nehéz feladattal is megbírkózhat, amikor a padló, a fal és a mennyezet is összefolyik, hiszen az egész egy anyagból készül és még csatlakoznak is egymáshoz.

famennyezet - padló, fal és plafon egybenfamennyezet - padló, fal és plafon egyben

12
Fehér fal, téli táj és egy kis melegség sötét famenyezettel

famennyezet - fehér fal

Láthatóan tökéletes megoldás a hideg táj és a fehér falak ellensúlyozására a jól eltalált mennyezet. (robitaille.curtis)

famennyezet - fehér falfamennyezet - fehér fal

14
A rusztikus fa borítás is káprázatos

famennyezet - rusztikus

Volt már többféle, de ilyen rusztikus hatású fát nem láttunk még. Biztosan kijelenthető, hogy ez is egy tökéletes felület arra, hogy fentről visszatekintsen ránk.

famennyezet - rusztikus

15
Hullámzó fatető

famennyezet - hullámzó

A fa hosszanti lécezése és annak vizuális hatása tökéletesen egészíti ki és erősíit a tető hullámzó vonalait ebben a Kaliforniai otthonban is. (William McDonough + Partners)

famennyezet - hullámzó

16
Nyers fa

famennyezet - nyers fa

Ha fát használunk könnyű dolgunk van, hiszen már önmagában egy kis lakkozással vagy olajozással is tökéletes felületet alkothat egy jó enteriőrhöz.  (ContraMark)

famennyezet - nyers fa

17
Kreatív tértervezés

famennyezet - kreatív

A fa ugyan olyan kreatív lehetőséget ad a gondolatok és formák szabadon engedésére és akár szobrászat szerű megvalósítására is. Ez az étterem belső, ahol a fal egy része és a mennyezet teljesen egybe forr, tökéletes példája a kreatív tér tervezésnek. (PANORAMA)

famennyezet - kreatívfamennyezet - kreatív

18
Ablak redőny mennyezetként

famennyezet - faredőny

Ötletes megoldás ez a fa ablakredőnyökre hasonlító kazettás fa felület is.

SZÓLJ HOZZÁ

Kérjük írd meg a hozzászólásodat
Kérjük, add meg a neved itt

2,559FansLike
502FollowersFollow
2,233FollowersFollow
- Hirdetés -

Friss

- Hirdetés -

Érdekes

A színek ékköve: a türkiz!- Enteriőr inspirációk a varázslatos hétköznapokért!

Az élénk kék és türkiz árnyalatok egzotikus és különleges hangulatot árasztanak- használjuk hát szobánk bármely helyiségében! Különleges mintázatú textíliák, fényes csempék, design bútorok a...

Egyedi könyvespolcok az olvasás szerelmeseinek

Ki sem látsz a könyveid közül? Valódi könyvmoly vagy? Ötleteinkkel segítünk, hogyan rendszerezd kreatívan kedvenc olvasmányaidat! Az unalmas könyvespolcok idejének vége! Ki mondta, hogy csak...

Kis helyen is elfér!- Helytakarékos berendezések a kényelmes hétköznapokhoz!

Nem akadály, ha otthonod szerény négyzetméteren terül el- így is lehet kreatív, praktikus, és kényelmes! A helytakarékos berendezéseknek köszönhetően plusz teret nyerhetünk! Ezek a...

5 tipp és 50 kép a karácsonyi világítás újrahasznosítására, hogy ne csak porfogó legyen a szekrényben

Mindjárt itt a Karácsony így összegyűjtöttünk pár szó szerint ragyogó ötletet, hogy megmutassuk milyen is a jó Karácsonyi világítás. Ne csak a fát díszítsétek...

Tervezgeted a nyaralás? – Elképesztő luxus apartman a Marbella dombtetőn!

Lenyűgöző kilátás, hollywoodi mozi, fűtött, feszített víztükrű medence, nagy sebességű internet, jacuzzi, éjszakai klub bárral, fény- és lézertechnika, játékszoba, és egy teljesen felszerelt edzőterem!...
- Hirdetés -
x
Lájkold oldalunk:Már lájkoltál? Akkor bezárhatod