StartEgyébMinimalista stílus a hálószobában, az unalom elűzésére

Minimalista stílus a hálószobában, az unalom elűzésére

Az otthonunk az a hely, ahol letehetjük a napi terheket, ahol kikapcsolódhatunk, ahol feltöltődhetünk, ahol maximálisan jól érezzük magunkat. A hálószoba is egy olyan tér, helyiség a lakásunkban, ahol élvezet pihenni, aludni és létezni. A minimalista stílus mindezt a nyugalmat biztosítani képes. A minimalista stílus mellőzi a harsány színeket, a dizájnos, túlságosan modern elemeket, ellenben számos funkcionális elemet, bútort, dekorációt részesít előnyben. Nem mellesleg, az elmére is nyugtató hatást gyakorolnak, ezért, ha eddig idegenkedtünk a minimalista stílustól, akkor ideje egy letisztult, egy egyszerű vonalat követni, már ami a lakberendezést illeti. Mutatjuk is, hogy milyen lakberendezési elemek, dekorációs tárgyak és egyéb kiegészítők lehetnek a minimalista stílus elemei, jellemzői.

A kontraszt megteremtése

A minimalista stílus kialakítása során ügyelnünk kell a kontraszt megteremtésére, de csak és kizárólag az egyszerű színeket használhatjuk. A világosabb színek közül a fehér és a pasztell, míg a sötét színek esetében a konzervatívabb színek használatára szükséges törekedni, egy sportfogadás információs oldal szerint.

Egyszerű, letisztult vonalak

A minimalista szobaberendezés jellemzői közé tartozik az egyszerűség, a letisztultság, mindenféle díszítés és díszes faragványokat nélkülözve. Minden bútorra az elegáns megjelenés jellemző, amely tulajdonságot az egyenes vonaltervezésnek és a mindenféle díszes, csicsás díszítés hiányának köszönhet.

Egyensúly és minimalista stílus

A minimalista stílusban berendezett szobák nem tűrik a nagy mintás, extravagáns kiegészítőket. Vagyis az ágytakaróknak, a párnáknak, a bútoroknak és más dekorációs elemeknek is harmóniában kell lenniük egymással. Ezeknek a kiegészítőknek visszafogott színvilággal, és vonalvezetéssel kell rendelkezniük.

A minimalista stílus nem tűri az élénk, vad színeket

Nem meglepő, hogy a minimalista stílus nem csak a dekorációs elemek esetében, nem csak a lakberendezési tárgyak anyagában és textúrájában, de a színeknél sem tűri meg a harsány és élénk színeket. A minimalista lakberendezési irányzat elsősorban a letisztult, egyszerű színek használatára törekszik. A fehér és a pasztellszínek még beleférnek a repertoárba, de más színek már nem, a Bet365 bónusz oldal szerint.

A kevesebb előnyben

A minimalista lakberendezés nem kedveli a túlzsúfolt falakat sem. Ez nem azt jelenti, hogy a falaknak csupasznak kell lennie, de a túlzsúfoltságot kerülni kell. Ha a falat már díszíti egy festmény, akkor a fotókat jobb egy másik falon elhelyezni. Amennyiben a hálószobában, a falon már egy nagy képernyős televízió van elhelyezve, akkor arra a falra már ne rögzítsünk semmi mást.

SZÓLJ HOZZÁ

Kérjük írd meg a hozzászólásodat
Kérjük, add meg a neved itt

2,559FansLike
502FollowersFollow
2,231FollowersFollow
- Hirdetés -

Friss

- Hirdetés -

Érdekes

Elképesztő hotelek! – A luxus összes árnyalata

Ezek a luxushotelek minden képzeletünket felülmúlják! Alhatunk a pálmafák alatt, jégágyakon vagy akár a tenger mélyén is! Válogatásunkban a világ minden tájáról összegyűjtöttük nektek a...

Bútorok, tárolás – Otthoni rendszerezés a Tchiboval

Otthoni rendszerezés bútorok, tárolás és kiegészítők a Tchibo webáruházában is. Sokan nem tudják de a Tchibo webáruházában nemhogy nem csak kávét, hanem kimondott minden féle...

A leghosszabb csúszda a világon, már vár téged Londonban

Már nem csak a Big Ben vagy a Lonond Eye kell hogy eszünkbe jusson Londonról, hanem az is, hogy ott van a világon a...

9 egyszerű papírsárkány amit a gyerekkel, gyerekjáték elkészíteni

Egy egyszerű papírsárkány tökéletes lehetőség arra, hogy a szeles időben akár otthon akár a szabadban kikapcsolódjunk Összegyűjtöttünk 9 egyszerű papírsárkányt amit percek alatt elkészíthetsz a gyerekkel...

21 rejtekhely és titkos rekesz amit te is elkészíthetsz

21 rejtekhely és titkos rekesz amit elkészíthetsz és ahova Te is elrejtheted az értékeidet. Igyekeztünk ismét 20 kreatív ötletet összegyűjteni neked, így lett ez a...
- Hirdetés -
x
Lájkold oldalunk:Már lájkoltál? Akkor bezárhatod