StartEgyébÖt információ, amiket érdemes a fagyasztó leolvasztásáról tudni!

Öt információ, amiket érdemes a fagyasztó leolvasztásáról tudni!

A mélyhűtő funkciónak köszönhetően ma már akár nyolcvan napi hidegélelmet is bezsúfolhatunk a fagyóba, hogy aztán apránként felhasználhassuk őket. Mirelit termékek ezrei várják a vásárlókat a boltokban, s akad is rájuk érdeklődő bőven. Fagyizni épp úgy nem jelenthet kihívást otthon, mint jégkását vagy egyszerűen jégkockát készíteni. Magyarul a technológia vívmányának hála télen-nyáron borítékolhatjuk a “verem hatást”. Ami egykor egyébként tényleg csak vermek ásásával valósulhatott meg, s főleg csak a hideg évszakokban.

Vakarni kell a jeget?

Az autó szélvédőjéről mindenképpen, de a fagyasztószekrény sokkal kíméletesebb bánásmódot igényel. Íme itt az első két dolog, ami a témában releváns. Az egyik, hogy többet ésszel, mint erővel. A másik pedig, hogy fő az óvatosság.

A nagyon régi, ténylegesen őskövületnek számító eszközök valóban nehezen adták le a jeget. Az egész szekrényt ki kellett vonni az áram alól, aztán jöhetett a kipakolás, majd a forró vízzel teli lábasok bepakolása. Amikor pedig úgy tűnt, hogy a jég rétegei kicsit megolvadtak kezdődhetett a vakarás. Erővel. Még jégkaparókat is lehetett kapni a piacon direkt erre az embert próbáló célra kifejlesztve.

Ezek a masinák hatalmas méretűek, ám kis űrtartalmúak voltak, s kár lenne tagadni, bírták a gyűrődést. Csak éppen elképesztő mennyiségű energiát fogyasztottak, miközben a tárolásuk egy cseppet sem volt helytakarékosnak mondható. Szóval maradjunk annyiban, hogy a technológia azóta óriási léptekben halad előre a fejlődés útján.

Mik az árulkodó jelek?

Tény, hogy a leolvasztás nem tartozik a legkedveltebb ténykedések közé. De olykor muszáj. Mondjuk úgy évente kétszer. Akadnak bőven persze árulkodó jelek, amik egyértelműen arról tanúskodnak: elérkezett az idő.

A fiókok beragadása, a hátsó és oldalfalon lerakódott jégréteg, az ételeken látható jégfoltok egyaránt arról tesznek tanúbizonyságot, hogy megérett a fagyasztószekrény a leolvasztásra.

Tehát a harmadik fontos információ, hogy érdemes odafigyelni a jelekre.

A jegesedés egyébként már csak azért sem túlságosan pozitív fejlemény, mert nagymértékben fokozza az energiafogyasztást. Arról nem is szólva, hogy a fagyasztási teljesítmény is csökken. Az ételekre tapadt jég, pedig íztorzító hatású is lehet, úgyhogy tényleg nem célszerű sokáig várni a cselekvéssel.

Mi a helyzet a No Frost technológiájú eszközökkel?

Akik No Frost rendszerű fagyasztóval büszkélkednek bizony megnyugodhatnak és feltehetik a lábukat. Nem szükséges ugyanis ebben az esetben élni a leolvasztással. Nyilván, ha a fent is ecsetelt jelek közül bármelyik feltűnik, akkor érdemes elgondolkodni rajta.

Mire figyeljünk leolvasztás közben?

A negyedik információ a témában, hogy a legjobb, ha télre időzítjük a programot, de ha az ételek elhelyezése nem jelent amúgy problémát, akkor nyáron is ideális. A fő, hogy a fagyasztószekrény tartalma biztonságban várja ki a minimum -18 fok visszatértét.

Az ötödik, végül záró momentum, hogy az erőltetés sohasem jó módszer. Ha a fiókok beragadtak, akkor erőszakos rángatás helyett a legjobb a türelem gyakorlása. Ahogy a jég eltűnik úgy fognak megmozdulni az elemek. Ha az eszköz nem rendelkezik külön tálcával, akkor kifizetődő taktika rongyokkal felszerelkezni, hogy a leolvadó jég vízzé változva ne tudja elárasztani a konyhát. Ha a fentieket észben tartjuk, akkor nem fagyhat arcunkra a mosoly!

SZÓLJ HOZZÁ

Kérjük írd meg a hozzászólásodat
Kérjük, add meg a neved itt

2,559FansLike
502FollowersFollow
2,231FollowersFollow
- Hirdetés -

Friss

- Hirdetés -

Érdekes

Függőleges kert – Zöld fal egy beton falon egész évben

Függőleges kert és zöld fal egész évben a svéd időjárás viszontagságai között. Ha zöldre vágyunk a városban, megoldás a függőleges kertek lehetnek. Minden zöld ötlet...

6 hiba amit a függönyöknél elkövethetsz

A függöny a lakás fontos dísze, ne rontsuk el ezt a díszítést figyeljünk oda nem nehéz! A lakberendezés pont ilyen apróságokon múlik A lakberendezés pont...

Ikea hack magától a bútor tervezőjétől – Delaktig kanapé átalakítások

Ikea hack magas szinten Tom Dixon tervezőtől aki az IKEA Delaktig kanapé tervezője és hackelője is egyben Az ikea hack, azaz az ikea bútorok átalakítása...

Rihanna Spanyol jellegű villája West Hollywood-ban

Rihanna Spanyol jellegű 250 nm-es villája West Hollywoodban Folytatjuk a sztárok házait és lakásait bemutató sorozatunkat, amiben most Rihanna Villáját mutatjuk be ami Los Angeles...

Raklapbútorok a házban- a megvalósítható design

Hogy kerülnek a raklapok a lakásba?! Természetesen csakis bútorként! A raklapok könnyen átalakíthatóak, festhetőek, faraghatóak, így kedvünkre kísérletezhetünk ezzel az olcsó alapanyaggal. Kialakítható belőlük asztal,...
- Hirdetés -
x
Lájkold oldalunk:Már lájkoltál? Akkor bezárhatod