StartHázak - LakásokNappaliCsempe nappaliba: Hogyan válasszunk?

Csempe nappaliba: Hogyan válasszunk?

Csempe nappaliba? Hát persze! Egyre többen választják melegburkolat helyett ezt a megoldást. Azonban a csempe színe, mintája, anyaga és elrendezése – más burkolatokhoz hasonlóan – nagyban befolyásolja a nappali hangulatát, stílusát és komfortját. A következő tippek segíthetnek abban, hogy megtaláld az igazit!

Vegyük figyelembe a nappali adottságait!

Amikor a csempe nappaliba kerül, a kiválasztásnál fontos figyelembe venni a tér méretét, alakját, világosságát és berendezését. A kis és sötét nappalikat optikailag tágíthatjuk világos, egyszínű vagy apró mintás csempékkel.

A nagy és világos nappalikban bátran használhatunk sötétebb, élénkebb vagy nagyobb mintás luxus csempe kollekciókat, amelyeket diagonálisan vagy mozaikszerűen rendezhetünk el. A szögletes nappalikat lágyíthatjuk lekerekített vagy hullámos csempékkel, míg az íves nappalikat kiemelhetjük geometrikus vagy szimmetrikus csempékkel.

A csempe és a bútorok

A csempe színe nem csak a nappali hangulatát határozza meg, hanem a bútorokkal és a kiegészítőkkel is harmonizálnia kell. A semleges színű csempék (fehér, bézs, szürke) jól illenek bármilyen stílusú és színű bútorhoz, de unalmassá válhatnak, ha túl sok van belőlük.

A meleg színű csempék (piros, narancs, sárga) élénkítik és melegítik a nappalit, de túlzott használatuk nyugtalanító lehet. A hideg színű csempék (kék, zöld, lila) nyugtatóan és hűsítően hatnak a nappalira, de túlzásba véve hidegséget sugallhatnak. A legjobb megoldás az, ha egyensúlyt teremtünk a különböző színű csempék között, például egy semleges alapszínt választunk, amit megbolondítunk néhány meleg vagy hideg árnyalattal.

A csempe mintája is befolyásolja a nappali stílusát és karakterét. A klasszikus nappalikhoz jól illenek a hagyományos minták, mint például a csík, a kocka, a virág vagy az arabesz.

A modern nappalikhoz passzolnak az egyszerű és letisztult minták, mint például a pötty, a csillag, a háromszög vagy az absztrakt.

A bohém nappalikhoz választhatunk merész és színes mintákat, mint például az állatminták, az etnikai motívumok vagy a graffiti. A legfontosabb azonban mindig az, hogy ne terheljük túl a szobát túl sok vagy túl erős mintával; inkább adjunk neki egy kis légiességet és kontrasztot.

SZÓLJ HOZZÁ

Kérjük írd meg a hozzászólásodat
Kérjük, add meg a neved itt

2,559FansLike
502FollowersFollow
2,231FollowersFollow
- Hirdetés -

Friss

- Hirdetés -

Érdekes

Fun, azaz Szex Shop by Karim Rashid és magyar hasonmásaik

Ne tagadd! Voltál már Szex shopban. Ha nem, akkor nézd meg, milyen egy igényes Sex shop ha világhírű designer tervezi. Egyik személyes kedvencem Karim Rashid, így...

Kis lakás berendezése úgy hogy nagyobbnak látszódjon, dizájn díjas berendezési ötletek

Ez a kis lakás berendezés remek példa arra, hogyan lehet egy teret maximálisan kihasználni és megnövelni Egy régi ház klasszikus cső alakú kis lakás berendezéséért a...

Construma 2017 – Nemzetközi Építőipari Szakkiállítás

Construma 2017 - Nemzetközi Építőipari Szakkiállítás (április 5-9.) Idén ismét megrendezik a CONSTRUMA Nemzetközi Építőipari Szakkiállítást a Hungexpo-n. április 5. és áprilisi 9. között. A CONSTRUMA 2017...

Rózsaszín romantikus álom vagy egy igazi Barbi ház?

Alannah Hill újította fel ezt a Victorian stílusú házban lévő lakást, ami Melburne-ben található, döntsd el te, hogy egy romantikus álom vagy pedig Barbi...

Rend és praktikum- a legjobb rendszerező kellékek saját kezűleg!

Az apró tárgyak, kiegészítők rendszerezése bizony nagy fejtörést okozhat a mindennapokban! Inspirációink segítenek, hogy hogyan is tároljuk őket, természetesen dekoratív és praktikus módon! A...
- Hirdetés -
x
Lájkold oldalunk:Már lájkoltál? Akkor bezárhatod