StartInspirációInspiráló házak - lakásokMiért jó a gyerek rejtekhely? + 15 ötlet, amire a felnőttek is...

Miért jó a gyerek rejtekhely? + 15 ötlet, amire a felnőttek is irigykedhetnek

A gyerek rejtekhely egy igazi lehetőség a gyerkőcöknek, hogy a felnőttekhez hasonlóan kicsit ők is elvonulhassanak és maguk lehessenek

A gyerek rejtekhely valóban fontos és ha lehet alakítsunk ki gyermeküknek ilyet. Elég csak arra gondolni, hogy a felnőtteknek van lehetőségük elvonulni magukba zárkózni gondolkodni sokféleképpen. A felnőttek elmehetnek sétálni, bezárkózhatnak a szobájukba és még számtalan módon kikapcsolhatnak és kizárhatják a külvilágot ha kicsit maguk szeretnének lenni.

Ezzel szemben a gyerekeknek nincsenek meg ezek a lehetőségeik és egyáltalán nem tudnak bármikor elvonulni és kicsit maguk lenni. Pontosan ezért is fontos és jó ötlet egy gyerek rejtekhely.

A gyerekek amúgy is imádják a rejtekhelyeket, a kis tereket, elég csak arra gondolni, hogy melyik gyerek nem épített még magának bunkert, akár csak plédekből, takarókból is. Nekik mindenképp szükségük van arra, hogy kicsit elbújhassanak maguk lehessenek vagy akár csak elmélyülhessenek valamiben.

A gyerek rejtekhelyeket már érintettük egyszer a 26 mesés gyerekszoba gyűjteményünkben, ahol számos érdekes és egyedi gyerek rejtekhelyet is találtok. Itt viszont most az egyszerű és mindenki számára hasznos példákat és inspirációkat gyűjtöttük össze.

Gyerek rejtekhelyet szinte bárhol ki lehet alakítani, mivel itt nem a méret a lényeg. Sőt sokszor tökéletes lehetőség az amúgy használhatatlan területek átalakítása gyerek rejtekhelynek. A gyerekeknek nem baj ha kicsi, sőt ők általában kimondott otthonosan érzik magukat a kis terekben.

A gyerekeknek az se baj, hogy ha nehezen megközelíthető, be kell bújni vagy fel kell mászni valahova, ez is sokkal inkább csak a játékossághoz és az örömhöz járul hozzá, erősíti azt az érzést hogy az az Ő területe.

EZ IS ÉRDEKELHET:  Otthon az erdő mélyén - a legszebb lombházak

Reméljük, hogy mindenkinek meghozza ez a kis gyűjtemény a kedvét arra, hogy átgondolja hol tudna kialakítani egy kis gyerek rejtekhelyet, amivel a lakást, a gyerekszobát is fel lehet dobni, és a gyermek lelkét is.

2 személyes ágy emeleti játszótérrel és gyerek rejtekhellyel

Nemrég mutattuk be ezt az igazán különleges gyerekszobát, ahol egy tetőtéri helyiséget alakították át a gyerekeknek. A szoba lelke egy kétszemélyes ágy, aminek a tetején található egy kedves kis gyerek rejtekhely – játszótér is.

egyedi gyerekszoba - játszótéregyedi gyerekszobaegyedi gyerekszoba - kétszemélyes ágyegyedi gyerekszoba - játszótér az emeleten

Rejtekhely a lépcső alatt

Van otthon lépcső? Nem csak beépített szekrényt meg tárolót lehet elhelyezni a lépcső alatt. Kiváló lehetőség akár nyitott, akár zárt gyerek rejtekhely kialakítására is. Itt egy példa a Cplusc építész irodától.

gyerek rejtekhely - lépcső alattgyerek rejtekhely - lépcső alatt

Lépcső felett is lehet gyerek rejtekhely

Már az előbb láthattunk egy jó példát arra, hogy lehet a gyerekeknek kialakítani játszóteret a lépcső miatt keletkezett területre. Ismét egy jó példa a 25:8 Research+Design lépcső feletti beépítése arra, hogy  az amúgy nehezen kihasználható területekkel is lehet valóban hasznosan mit kezdeni.

Egyáltalán nem baj, sőt a gyerekek biztos nagyon örülnek annak, hogy ha létrával lehet csak bejutni a kis kuckójukba.

gyerek rejtekhely - lépcső felettgyerek rejtekhely - lépcső felett

Lépcsőforduló is jó hely lehet

Ha már lépcső, akkor érdemes megnézni ezt a felső lépcsőfordulóban lévő kis házikót ahova bármikor elbújhat egy kis magányért és nyugalomért a ház csöppsége.

gyerek rejtekhely - lépcső fordulógyerek rejtekhely - lépcsőforduló

Bútorba épített gyerek rejtekhelyek

A gyerekszoba beépített szekrénye is tökéletes lehetőség egy-egy kis kuckó kialakítására. Különösen kedves megoldás a felső, gyerekeknek amúgy is nehezen vagy nem haszánlható részben történő gyerek rejtekhely kialakítás. itt van most rá egyből két példa is. Az első tervei Teddy Edwards, míg a másodiké a Nilus design.

EZ IS ÉRDEKELHET:  Télikertek - miniatűr oázisok a teraszon

gyerek rejtekhely - beépített szekrénygyerek rejtekhely - beépített szekrénygyerek rejtekhely - beépített szekrény

Otthon 24 megosztás

Kuckó kialakítás gipszkartonnal

Ha nincs otthon se lépcsőház, se beépített szekrény, akkor akár magunk is kialakíthatunk egy kis gyerek rejtekhelyet, amihez tényleg csak egy kis szorgalom meg esetleg egy kis gipszkartonra van szükség.

A rejtekhely lehet a sarokban, egy fal mentén, de akár a mennyezetnél is, ha van elég belmagasság. Szinte biztos hogy lehet helyet találni egy kis kuckónak.

Gyerek kuckó a mennyezeten (Battersby Howat)

gyerek rejtekhely - gipszkarton a mennyezeten

Gyerek rejtekhely a sarokban (MAK interiors)

gyerek rejtekhely - gipszkarton

Gipszkarton fal leválasztás gyerek játszótérnek (INC)

gyerek rejtekhely - gipszkartongyerek rejtekhely - gipszkarton

Tetőtér beépítése gyerek kuckónak

Sok gyerek szoba a tetőtérbe kerül, hiszen a gyerekeknek amúgy is könnyebb a lépcsőzés Emellett a tetőtér külön és egyedi lehetőségeket is nyújt egy kis rejtekhely kialakítására, itt van ezekre is pár jó példa.

Tető csúcs beépítés (Ruetemple)

gyerek rejtekhely - tetőtér

Ferde tető beépítése (Merzbau Design)

gyerek rejtekhely -ferde tetőtér

Még több gyerek rejtekhely ötlet

Tényleg csak a fantázia szab határt annak hogy hol és hogy alakítsunk ki gyerek kuckót otthon. A példákból is látszik, hogy ez egyáltalán nem pénztárca kérdése! Nézzétek meg még a következő pár ötletet is.

gyerek rejtekhely - lépcső alattgyerek rejtekhely - gipszkartonból

[ninja-inline id=10480]

gyerek rejtekhely - gipszkartonbólgyerek rejtekhely - lépcsőfordulóbangyerek rejtekhely - gipszkartonbólgyerek rejtekhely - tetőtér beépítés

 

 

SZÓLJ HOZZÁ

Kérjük írd meg a hozzászólásodat
Kérjük, add meg a neved itt

2,559FansLike
502FollowersFollow
2,231FollowersFollow
- Hirdetés -

Friss

Napszemüveg viselet: stílustippek és gyakori hibák

A napszemüveg nem csupán a nyári napok elengedhetetlen kiegészítője, hanem az év többi szakában is fontos szerepet játszik a mindennapi öltözködésben. Egy jól megválasztott...
- Hirdetés -

Érdekes

Chanel,divat,otthon- bemutatjuk Karl Lagerfeld párizsi lakását!

Karl Lagerfeld a Chanel divatház vezető divattervezője, a nagybetűs stílus képviselője. Sokan találgatják hát, vajon hogyan és hol él? Ez a fekete-fehérbe öltözött úr mindig...

18 aranyos beltéri növény dekoráció egész évre

18 aranyos beltéri növény dekoráció. Kreatív és egyszerű ötletek amit bármikor, akár pár perc alatt elkészíthetsz. Filléres ötletek az év minden napjára. Ne csak tavasszal...

KonyhaKiállítás 2016 március 4-5-6

Konyhakiállítás 2016 - Konyha és étkező bútorok, Kis és Nagy gép újdonságok, Konyhai eszközök és különleges gasztronómia programok A 2016-os Konyhakiállítás ismét mindenki megtalálhatja azt...

Kőre rajzolt világok- készíts dekoratív, festett kavicsokat!

Díszítsd lakásodat színesre pingált kövekkel! Elő a filcekkel, festékekkel, matricákkal! Mindannyian szeretünk egy-egy vízparti séta alkalmával érdekes formájú kavicsokat gyűjtögetni. Miért is ne lehetnének kedvenc darabjaink...

Modern lakás a klasszikus 19. századi térben

Ez a modern lakás valóban különleges módon vegyíti a régi és az új dizájn elemeket ebben a 19. századi épületben. Ha modern lakás jelzőt valamire...
- Hirdetés -
x
Lájkold oldalunk:Már lájkoltál? Akkor bezárhatod