StartÖtlettárKreatív - Csináld magad16 Húsvéti tojás és tojásfestés, tojásdekorációk amiket Te is elkészíthetsz

16 Húsvéti tojás és tojásfestés, tojásdekorációk amiket Te is elkészíthetsz

A Húsvéti tojás és a tojásfestés régi hagyomány, a következő húsvéti dekorációs ötleteket otthon is elkészíthetitek

A húsvéti tojás dekorációra és a tojásfestés variációkra szerencsére valóban sok és kivalló ötletet találni. Mostani válogatásunkban igyekeztünk olyanokat keresni, amiknek az elkészítése nem túlságosan bonyolult és bárkinek sikerülhet.

Talán a tojásdekorációnál is időnként nem az a fontos, hogy mennyire sikerült szépen, hanem az, hogy magunk csináltuk és így valami adhatunk magunkból. Természetesen a készítés örömről sem szabad megfeledkezni.

Nézz meg további húsvéti témájú cikket nálun:

A húsvéti tojásokat lehet festeni, dekorálni papírral vagy más anyagokból készített díszítéssel. Sokszor a festést meg lehet bolondítani különleges anyagokkal, mint csillámporok… De legtöbbször az okoz igazán nagy meglepetést, hogy milyen egyszerű öltetettekkel lehet igazán különleges és mégis egyedi tojásfestést készíteni. Pl. fekte tojásra krétával írt üzenetek…

Kis válogatásunk nem csak sima húsvéti tojás gyűjtemény vagy tojásfestés válogatás. Több tojásfestés vagy dekoráció elkészítésénél is megtalálhatjátok a linket ahol a teljes elkészítési leírás is ott van. Ha esetleg nem tudtok angolul használjátok a Google Chrome böngésző oldal fordítási funkcióját.

Ha további ötleteket szeretnétek, nézzétek meg régebbi cikkeinket amiket Húsvét témában írtunk. További tojásfestés ötleteket, de azonnal használható húsvéti képeslapokat is találhattok régebbi bejegyzéseinkben.

 

1
Színes húsvéti tojás, tojásfestés virágmintákkal

húsvéti tojás, tojásfestés - virágos tojások

Íme az első egyszerű de mégis látványos ötlet, amihez tojásfestéken kívül csak pár levélre és virágra van szükség.

Látványos és változatos tojásdekorációt hozhatunk létre, ehhez változatos leveleket és virágokat ragasszunk a tojásokra, majd fessük be őket. Készíthetünk színes tojásokat, de nagyon jól mutatnak akár a sima fehér tojások  is. Sőt a cikkben különleges virágos tojásdekoráció készítésére is kaphatunk ötletet. A teljes cikkhez klikk ide.

húsvéti tojás, tojásfestés - virágos tojásokhúsvéti tojás, tojásfestés - virágos tojások

 

2
Tojásdekoráció papír virágokból

húsvéti tojás, tojásfestés - papír virágokkal dekorálva

Régebbi cikkünkben, már mutattunk húsvéti tojásokat, amiket papír virággal díszítettek, azonban azok elkészítése hosszú időt venne igénybe, hiszen minden egyes virágot külön el kellene készíteni. Alábbi papír virágos dekorációs ötletnél ugyan a virágokat ki kell vágni, de nem szükséges utána egyesével pepecselni velük, a végeredmény mégis látványos.

Az elkészítés itt sem túl bonyolult, a hozzávalók között festék, papír és ragasztó szerepel, az elkészítéshez pedig ollón és egy kis türelmen kívül nem sok minden szükséges. Talán annyival egészítenénk ki a cikket, hogy a cikkben előre elkészített virágokkal dolgoznak. Lehet hogy ezeket itthon is megkaphatjátok, de ha nem akkor könnyedén kivághattok ti is kis virágokat.  A teljes cikket és leírást az elkészítésről, itt találhatjátok…

húsvéti tojás, tojásfestés - papír virágokkal dekorálvahúsvéti tojás, tojásfestés - papír virágokkal dekorálva

 

3
Szivárvány tojás zsírkrétával

húsvéti tojás, tojásfestés - zsírkréta festéssel

Egy apró trükkel és pár színes zsírkrétával pillanatok alatt látványos tojásdekorációt lehet készíteni. Mi is az az apró trükk? Mindössze, annyi, hogy a tojásokat közvetlenül főzés után és melegen kell kifesteni! A cikkhez klikklejetek a következő linkre.

4
Újságpapírba csomagolt húsvéti tojás

húsvéti tojás és tojásdekoráció újságpapírból

Szintén egy egyszerű és otthon is fellelhető anyagból készült ötlet. Szinte fordítani se kell.

A tojásokat csomagoljátok újságpapírba, utána áztassátok ragasztó és víz keverékébe. Miután ebből kivettétek, óvatosan nyomkodjátok és simítsátok a papírt teljesen a tojásokra. A megfelelő száradás után (kb. 1 nap), díszítsétek tovább kedvetek szerint, akár a képen látható módon (eredeti forrás).

 

5
Húsvéti tojás magokkal díszítve

húsvéti tojás, tojásfestés - ragasztott magok és magvakkal dekorálva

Szoktál főzni és vannak otthon magvak? Mire is gondolunk? Bab, tökmag, lencse, rizs és egyebekre. Na igen a magon kívül természetesen ragasztóra is szükséged lesz, de ha megnézed igazán különleges tojásokat készíthetsz. (Forrás és teljes elkészítési leírás itt)

húsvéti tojás, tojásfestés - ragasztott magok és magvakkal dekorálvahúsvéti tojás, tojásfestés - ragasztott magok és magvakkal dekorálvahúsvéti tojás, tojásfestés - ragasztott magok és magvakkal dekorálva

 

6
Tábla tojás és tojásfestés

húsvéti tojás, tojásfestés - tábla utánzat és feliratok

A következő tojásfestés ötletben az egyszerűség a szép. Fekete tojás sima fehér felirattal, aminek az elkészítése szerintem mindenkinek még ismertető nélkül is megy. Forrás


húsvéti tojás, tojásfestés - tábla utánzat és feliratok

 

7
Terítő mintás tojások papírból és szalvétából

húsvéti tojás, tojásfestés - anyag mintával és terítő mintával

A következő húsvéti tojás vagy tojások díszítése tényleg trükkös, hiszen olyan mintha valami anyaggal lenne díszítve, miközben ehhez sem kell több m int papír és/vagy szalvéta egy kis kézügyesség. Mindenképp érdemes az eredeti cikket megnézni.

húsvéti tojás, tojásfestés - anyag mintával és terítő mintával, szalvétával

 

8
Valódi hímzett húsvéti tojás amit te is el tudsz készíteni

húsvéti tojás, tojásfestés - hímzett tojások

Ugyan egy kis célszárszámra szükség van (csiszoló fej a motor csavarhúzóhoz), de ha ez megvan, akár te is készíthetsz igazi hímzett tojást. Ha pedig a tojástrükkre vagy már nagyon kíváncsi, klikk ide…

húsvéti tojás, tojásfestés - hímzett tojásokhúsvéti tojás, tojásfestés - hímzett tojások 2

 

9
Nyakkendővel batikolt tojásfestés

húsvéti tojás, tojásfestés - batikolt tojás nyakkendőből

Igen, jól olvastátok a tojásfestés, batikolás nyakkendőkkel készül. Ehhez használhattok otthoni régi nyakkendőket, de biztos az ismerősök rokonok is tudnak adni pár nem használt darabot. Az elkészítés leírása itt található.

húsvéti tojás, tojásfestés - batikolt tojás nyakkendőbőlhúsvéti tojás, tojásfestés - batikolt tojás nyakkendőbőlhúsvéti tojás, tojásfestés - batikolt tojás nyakkendőből húsvéti tojás, tojásfestés - batikolt tojás nyakkendőbőlhúsvéti tojás, tojásfestés - batikolt tojás nyakkendőből 5húsvéti tojás, tojásfestés - batikolt tojás nyakkendőbőlhúsvéti tojás, tojásfestés - batikolt tojás nyakkendőbőlhúsvéti tojás, tojásfestés - batikolt tojás nyakkendőbőlhúsvéti tojás, tojásfestés - batikolt tojás nyakkendőből

 

10
Csíkos tojásfestés húsvétra

húsvéti tojás, tojásfestés - csíkos tojások

Volt már szivárványos tojásfestés, most valami hasonlót mutatunk de mégis mást. Nem kell hozzá csak pár whisky-s pohár és festék. Legyen minden pohárban a festék más szintig és egyszerűen csak helyezzétek bele egymás után a tojásokat. (Forrás)

[ninja-inline id=10480]

11
Tojásfestés sima vízfestékkel és dekorálás ceruzával

húsvéti tojás, tojásfestés - tojásdekoráció vízfestékkel és színes ceruzával

Gyerekekkel is elkészíthető, ráadásul csak az iskolai festék és ceruzakészlet kell  hozzá. Fessétek meg a tojásokat majd egyszerűen színes ceruzával rajzoljatok mintákat rájuk. Így készítsd el

húsvéti tojás, tojásfestés - tojásdekoráció vízfestékkel és színes ceruzávalhúsvéti tojás, tojásfestés - tojásdekoráció vízfestékkel és színes ceruzával húsvéti tojás, tojásfestés - tojásdekoráció vízfestékkel és színes ceruzávalhúsvéti tojás, tojásfestés - tojásdekoráció vízfestékkel és színes ceruzávalhúsvéti tojás, tojásfestés - tojásdekoráció vízfestékkel és színes ceruzávalhúsvéti tojás, tojásfestés - tojásdekoráció vízfestékkel és színes ceruzával

 

12
Húsvéti tojás  dekoráció és festése szigetelőszalag segítségével

húsvéti tojás, tojásfestés - szigeteloszalag

Készítsetek érdekes és kreatív mintákat szigetelőszalag segítségével. Fessétek  a tojásokat úgy hogy a szigetelőszalaggal mintákat ragasztotok a tojásokra, majd, húzzátok le a ragasztószalagot. Végezzétek el többször a műveletet és variáljátok a mintákat és színeket. Lépésről lépésre leírást és képeket itt találsz.

húsvéti tojás, tojásfestés - szigeteloszalag

 

13
Csipke húsvéti tojás

húsvéti tojás, tojásfestés - csipke tojásdekoráció

A csipke mindig is divat volt és az is marad, természetes, hogy csipkés tojást is lehet készíteni ráadásul igen egyszerűen! Nézd meg itt hogy készül a csipke tojás.

húsvéti tojás, tojásfestés - csipke tojásdekorációhúsvéti tojás, tojásfestés - csipke tojásdekoráció

 

14
Csokitojás Oreo kekszből

húsvéti tojás, tojásfestés - csokitojás Oreo kekszből

Most egy csokitojás receptet mutatunk, mert már kicsit talán unalmas a sok tojásfestés és húsvéti tojás dekoráció.

Ennek a receptnek az alapja az Oreo keksz. A receptet akár a google fordítóval is fordíthatjuk, hiszen  egyáltalán nem bonyolult. A kekszen kívül egy kis krémsajt, fagyi, dió és hasonló összetevők kellenek.  Természetesen saját ötletekkel is lehet variálni és kiegészíteni a csokitojás receptet. A teljes recept elolvasásához klikkelj erre a linkre.

húsvéti tojás, tojásfestés - csokitojás Oreo kekszbőlhúsvéti tojás, tojásfestés - csokitojás Oreo kekszbőlhúsvéti tojás, tojásfestés - csokitojás Oreo kekszbőlhúsvéti tojás, tojásfestés - csokitojás Oreo kekszből

 

15
Cérna szivárvány a húsvéti tojásokon

húsvéti tojás, tojásfestés - cérna szivárvány

A színek mindig gyönyörködtetnek, így egy újabb egyszerű ötlet, bár egy kis türelem azért ehhez biztos kell. Ragasztózd be a tojást majd tekerd körbe színes spárgákkal, cérnákkal. (Forrás)

húsvéti tojás, tojásfestés - cérna szivárványhúsvéti tojás, tojásfestés - cérna szivárványhúsvéti tojás, tojásfestés - cérna szivárványhúsvéti tojás, tojásfestés - cérna szivárvány

 

16
Antikolt ezüst tojás egyszerűbben mint gondolnád

húsvéti tojás, tojásfestés - antik ezüst tojás

Hogy készül ez az antikolt ezüst húsvéti tojás? Egyszerűbben mint gondolnád. Csomagold be a tojást egy kis alufóliába (természetesen úgy értjük, hogy ragaszd rá), majd gyorsan vigyél fel egy kis fekete festéket és amilyen gyorsan felvitted, olyan gyorsan töröld is le. A festék az alufólia repedéseibe, ráncaiba bele ragad és csak ott marad meg. Máris kész ez a jópofa antik ezüst tojás. (forrás)

húsvéti tojás, tojásfestés - antik ezüst tojásezhúsvéti tojás, tojásfestés - antik ezüst tojás

SZÓLJ HOZZÁ

Kérjük írd meg a hozzászólásodat
Kérjük, add meg a neved itt

2,559FansLike
502FollowersFollow
2,231FollowersFollow
- Hirdetés -

Friss

- Hirdetés -

Érdekes

Magyarország 23. a Design Világ Ranglistán

23. Magyarország az A'Design által Éltere hívott Design Világ Ranglistán a WDR-en. Ezzel 14 helyet javítva legutóbbi helyezésén. A World Design Rankings (WDR)  az országok díjazott...

3D nyomtató toll, avagy rajzolj a levegőbe (Videóval)

A legkisebb 3D nyomtató toll a vilábon Ez a 3D toll olyan mint a 3D nyomtató, csak épp tudsz a levegőbe rajzolni vele, nincs szükség...

16 gyerek emeletes ágy modern gyerek és tini szobákban

16 gyerek emeletes ágy modern gyerek és tini szobákban amiket biztos irigyeltél volna gyerekkorodban Ezeket a gyerek emeletes ágyakat és gyerek - tini szobákat biztos...

A grill szezon adu ászai – a legjobb termékek, melyekkel garantált a siker!

A jó idő beköszöntével szívesebben tartózkodunk és eszünk a szabadban! A baráti összejövetelek és a családi hétvégék kedvelt programja a grillezés! Most összeválogattunk nektek...

1000 bejárati ajtó és ablak a világ minden tájáról

1000 bejárati ajtó és ablak a világ városaiból, a helyi hangulatot idézve A világban és a városokban barangolva talán észre se vesszük, a várost és a környezetet szinte...
- Hirdetés -
x
Lájkold oldalunk:Már lájkoltál? Akkor bezárhatod