StartKertKertek6 alapvető kertépítés ötlet ami egyik kertből sem hiányozhat

6 alapvető kertépítés ötlet ami egyik kertből sem hiányozhat

Ez a 6 kertépítés ötlet minden kertben ott lehet, hiszen egyszerűek és mégis látványosak.

Ez a 6 kertépítés ötlet abban segít, hogy a nem mindig kellemes kerti munkának biztos látványos és élvezhető végeredménye legyen. Ötleteinknél most elsősorban a virágos kertekre és hátsó kertekre, udvarokra gondoltunk és nem a konyhakertekre.

Reméljük ez a pár kertépítési ötlet neked is hasznos lesz. Ha valamelyik tetszett ne legyél rest és nyomj rá a megosztás gombra. Köszönjük.

1
Emelt virágágyás vagy virág sziget (magasított ágyás)

kertépítési ötlet - virágsziget - emelt ágyás - magasított virágágyás

Ez egy olyan kertépítési ötlet ami nagyon egyszerű látványos. Sok jó ötletet találni rá az interneten is a kertekben mégis viszonylag kevésszer látható.

A virágágyás kiemelése minden szempontból hasznos, hiszen azon túl, hogy kényelmesebbé teszi a kert gondozást és látványnak sem utolsó, a kert tagolását és elrendezését is meg lehet vele bolondítani.

Szinte bármivel meg lehet oldani egy virág sziget létrehozását csak egy kis fantázia kell hozzá.

kertépítési ötlet - virágsziget - emelt ágyás - magasított virágágyás

A fenti képen látható kérteépítési ötlet, ez a ládákból készített virágsziget, akár a tiéd is llehet A Decor and the dog oldalon a virágosládákból készített sziget leírását megtalálod pontos méretekkel.

kertépítési ötlet - virágsziget - emelt ágyás - magasított virágágyás

2
Lépcsőzetes ágyások ferde kertekbe vagy rézsűkre

kertépítés ötlet - lépcsős virágágyás

A legtöbb kert nem egyenes, azokon a részeken ahol erre lehetőség van érdemes lépcsőket kialakítani. A lépcsőzetes elrendezés sokkal látványosabb kertkialakítást és gondozást tesz lehetővé. Ez egy olyan kertépítés ötlet amin neked is érdemes elgondolkozni.

Kialakításához csak egy kis földmunka meg pár deszka vagy valamilyen kő, tégla szükséges.

Tipp! Ha a kertben található lépcső mellé helyezünk el ilyen szintén lépcsőzetes kertet, az különösen látványos lesz.

Tipp! A kert szélén sokan megemelik egy kicsit az ágyást a virágoknak bokroknak. Miért ne tennéd ezt 2 lépcsőben?!

kertépítés ötlet - lépcsős virágágyás

3
Kúszónövény, futónövény telepítése

kertépítés ötlet - futónövény, kúszönövény

Ez is egy olyan kertépítési ötlet, ami mindenkinek szól. Futó növénye mindenkinek lehet és kellene is hogy legyen.

Melyik az a kert ahol nincs egy pergola vagy egy fedett terasz, ahova fel lehetne futtatni a rengeteg futó növény közül valamelyiket.

Ha nincs a kertben semmi amire felfutatthatnánk egy kúszónövényt, akkor készíthetünk vagy vehetünk akár előre készített kereteket is. Kialakíthatunk kellemes lugasokat, folyosókat, de akár a ház falára is felfuttathatunk zöldet.

A kúszónövények nem csak szépek hanem hűsítenek és árnyékot is adnak.

Tipp! Nem csak zöld növényeket futtattathatunk fel. Vannak pl. kúszó szőlő fajták is.

kertépítés ötlet - futónövény, kúszönövény
kertépítés ötlet – futónövény, kúszönövény

kertépítés ötlet - futónövény, kúszönövénykertépítés ötlet - futónövény, kúszönövény

4
Kert a falon – falikert

kertépítés ötlet - kert a falon - falikert

Egy kertben általában áll valamilyen épület. Ennek bizony fala is van! Ha nincs kedvünk rá felfuttatni valamit, akkor tehetünk rá kertet. Nagyon egyszerűen és gyorsan, sőt olcsón kivitelezhető ötlet a kert a falon.

Sajnos ezzel tényleg ritkán találkozni pedig ez is olyan kertépítés ötlet amit rengeteg helyen lehetne elhelyezni, hiszen sok helyen lehetne virágokat és növényeket a falon elhelyezni anélkül, hogy felfuttatnánk őket.

Számos módja van annak hogy a falra kertet építsünk:

  • Felfúrhatunk virágládákat
  • Készíthetünk egyéb akár a földön álló és a fal elé helyezett fa vagy fém szerkezeteket is ha a falat féltjük.
  • De egy kerítésre vagy bárhova akár a műanyag palackok újrahasznosításával szinte ingyen is kialakíthatunk kertet a falon (erről képek a linken).

kertépítés ötlet - kert a falon - falikertkertépítés ötlet - kert a falon - falikert

Otthon 24 megosztás

5
Építsünk kavics kerítést – kőkerítést

kertépítés ötlet - kavics kerítés - kőkerítés

Ma már találkozni itthon is néha vele de még mindig nem eléggé elterjedt a kavics kerítés. Pedig ez tényleg egy kitűnő kertépítési ötlet.

A kavics kerítés nagyon jól néz ki, illeszkedik a régi és az új kertekbe is. Használhatjuk hagyományos kerítésként is az utcafronton akár, de a kertben a kerti utak mellett is kitűnő kerti dísz egy alacsonyabb kavics kerítés.

A kavics kerítéshez szükséges hálókat már sok helyen meg lehet kapni így ez biztos nem fog problémát okozni. Arra azonban figyeljünk, hogy a megépítésénél ha lehet használjuk a kapható kész hálókat és rendszereket, hiszen a kavics nehéz, nem lenne jó ha bárkire ráborulna. Házilag ne tákoljunk neki ketrecet, különösen ne fából!

kertépítés ötlet - kavics kerítés - kőkerítés

6
Kerti járda szintén kőből

kertépítés ötlet - kerti járda kőből

A kertedben a kerti járdát ne építsd meg kőből. Lehet a kerti járdákat is betonból építeni na meg előre kapható beton elemekből térburkolókból természetesen. Ezeknél azonban sokkal szebb és hangulatosabb, ha valódi kőből építed meg őket.

Kőből  épült kerti járda esetén is tudsz nagyon sokfélét készíteni. rakhatsz nagy köveket egymás mellé rendszertelenül, vagy faragott köveket térburkolathoz hasonlóan, de akár kavics járdát is készíthetsz.

Tipp! Térburkolatból vagy kész kövekből is lehet szép kerti járdákat készíteni. Helyezd őket szellősen, ösvény szerűen egymás mellé és mögé.

kertépítés ötlet - kerti járda kőbőlkertépítés ötlet - kerti járda kőből

[ninja-inline id=10480]

SZÓLJ HOZZÁ

Kérjük írd meg a hozzászólásodat
Kérjük, add meg a neved itt

2,559FansLike
502FollowersFollow
2,231FollowersFollow
- Hirdetés -

Friss

- Hirdetés -

Érdekes

Elindult az Otthon24 lakberendezési és otthon portál

Számos érdekes és hasznos cikket olvashattok nálunk, melyekkel igyekszünk olyan ötletekkel és inspirációval ellátni titeket, hogy azt mondhassátok ezt érdemes volt megnézni! Örömmel jelenthetjük, hogy...

Minimál csaptelep szokatlan design és beépített keverővel

Minimál csaptelep szokatlan design megjelenéssel és beépített vízhőfok keverővel A minimál design és a praktikum nem mindig jön össze. A Mina-nál  találtuk ezt a minimál...

2 különleges dizájn szék mai tervezőktől

2 dizájn szék különböző tervezőktől, a közös, hogy mindkettőt szívesen látnánk a nappalinkban is A dizájn szék, bútor hallatán általában mindenféle lendületes csavart és modern...

,,Az az azúrkék ház…'"- Frida Kahlo festőművésznő mexikói otthona

Frida Kahlo a 20. század emblematikus mexikói festője. Háza is úgy izzik az élénk színektől és az autentikus formáktól, akárcsak vásznai. Nem vitás, ennek...

Belső kert egy színes modern lakásban egy betonépület tetején

Belső kert egy színes modern lakásban. Óriási egybe nyitott légterek meleg belső és színes kiegészítők tökéletes harmóniája A belső kert ma egyre divatosabb szállodákban, közösségi...
- Hirdetés -
x
Lájkold oldalunk:Már lájkoltál? Akkor bezárhatod