Csilingelő díszek- a legszebb szélcsengők saját kezűleg!

0
5648

A zenélő csengők sok kert és balkon sztárja- készítsük el saját kezűleg a kedvenc darabunkat! Inspirációinkban elhoztuk nektek a legjobb kézműves ötleteket, hogy csilingelő, vidám és díszes legyen minden hétköznap!

A kreatív szélcsengők közül bárki kiválaszthatja kedvencét, az alkotást pontos utasításokkal és az alapanyagok leírásával segítjük, hogy a kezdők és a gyerekek számára is valódi sikerélmény legyen a kézműveskedés!

1. Színes kulcs csengő

cs

Kellékek: faág, madzag, festékek, kulcsok

Fessük le a kiválasztott színekkel az ágat és a kulcsokat! Akrilfestéket használjunk, hiszen ez oldószerbázisú, így időtállóvá válik az alkotásunk! Száradás után madzaggal erősítsük fel az ágra a kulcsokat, és helyezzük az erkélyre vagy a kertünkbe!

2. Üveghatású színpompás lemezek

cs2 cs3 cs4Kellékek: fémlemez (befőttes üveg tető), ragasztó, vízfesték vagy ételfesték, fogpiszkáló, madzag, damil

A fémlemezekre csurgassunk vastagon folyékony ragasztót! Amíg meg nem dermed, folyassunk bele színes festékeket, melyeket fogpiszkálóval össze is keverhetünk, így szép színátmeneteket kaphatunk! Miután megdermedt a ragasztó, húzzuk le a fémlemezről az elkészült díszeket! Fúrjunk beléjük lyukat, és erősítsük őket damilra vagy madzagra!

3. ,,Kaleidoszkóp” díszek

cs5

cs6

cs7

Kellékek: puha műanyag gyöngyök vagy játékok, fém muffin forma, sütő, madzag vagy cérna

EZ IS ÉRDEKELHET:  Fényáteresztő fából készülnek a magyar művész különleges alkotásai

Melegítsük elő a sütőt a legmagasabb hőfokon! A színes műanyag darabokat helyezzük el ízlésünk szerint a muffin formákba, melyeket sütőpappírral is kibélelhetünk! Csak a fém sütőformák megfelelőek erre a műveletre, mert a szilikon anyagú edényekre a megolvadó műanyag ráragad! Süssük meg a forró sütőkben őket kb. 20 percig, vagy olvadásig! Ügyeljünk arra, hogy nehogy megégjenek a műanyag gyöngyök! Ha elkészültek, hagyjuk őket teljesen kihűlni, ezután kivehetjük a díszeket a formából! Egy tűvel könnyedén átszúrhatjuk a lemezeket, és madzagot vagy cérnát belefűzve bárhol dekorálhatunk velük!

4. Konzerv csengő

cs8

Kellékek: fém kupakok, konzerves doboz, fémkarikák, fogó, éles szúróeszköz (egy hegyes végű olló vagy csavar)

A konzerves dobozba és a kupakokba fúrjunk akkora lukakat, melyekbe illeszkednek a fémkarikák! Ha elkészült, a karikákat vezessük a dobozba és a kupakokba, és fogó segítségével nyomjuk össze a őket! Variálhatunk a ,,kupakfüzérek” hosszúságán vagy sűrűségén, legyünk kreatívak!

Figyelmeztetés: a csengők közül ez a leghangosabb darab, olyan helyre akasszuk, ahol nem zavaró a folytonos csörömpölés!

5. Üvegpalackos szélcsengő

cs9

Kellékek: faág, szép formájú, nem túl nagy üvegpalackok, kanalak, kulcsok, apróbb üvegdíszek, gyöngyök, fémhuzal vagy drót, fogó, drótvágó

EZ IS ÉRDEKELHET:  A színek ékköve: a türkiz!- Enteriőr inspirációk a varázslatos hétköznapokért!

A faágra a drótok segítségével erősítsük fel a palackokat, kulcsokat, üvegdíszeket! A palackokba dobálhatunk kagylókat, gyöngyöket, az összhatás nagyon egyedi és dekoratív lesz! Az elkészült függő bármelyik helyiségnek vidám és bohém hangulatot kölcsönöz!

6. Konzerv pillangók

cs10

Otthon 24 megosztás

Kellékek: konzervdoboz, éles sniccer vagy olló, pillangó alakú sablon, filc, damil

A konzervdobozokat vágjuk szét a következő módszer szerint: szúrjuk a vágóeszközt a doboz oldalába, és vízszintesen ejtsünk egy vágást rajta egészen a tetejéig és az aljáig! Vágjuk körbe a tetejét és az alját, így az oldala kihajthatóvá válik, egy fém téglalapot eredményezve! Rajzoljuk rá filccel a kívánt mintát és vágjuk ki! Kis lyukakat faragva beléjük a fémlemez állatkák felfűzhetőek egy damilra, és már dekorálásra készek is!

Vigyázat: ennek a szélcsengőnek a legbalesetveszélyesebb az elkészítése, ügyeljünk az éles vágóeszközök használatánál a kezünkre! Kisgyerekekkel ezt a darabot semmiképp ne készítsük el, a konzervdobozok széle is komoly sérüléseket okozhat!

[ninja-inline id=10480]

Forrás: Architecturendesign, Allfreeholidaycraft, Babbledabbledoo, Outnumbered

SZÓLJ HOZZÁ

Kérjük írd meg a hozzászólásodat
Kérjük, add meg a neved itt