StartÖtlettárLakberendezési ötletek - tippek17 ingyenes lakberendező program és vizualizáló amit érdemes kipróbálni

17 ingyenes lakberendező program és vizualizáló amit érdemes kipróbálni

17 ingyenes lakberendező program és vizualizációs segédeszköz amit érdemes kipróbálni.

Nem gondoltam, hogy ennyi jó ingyenes lakberendező program van már amit majd ajánlani tudok nektek. Valóban érdemes őket megnézni mert nagyon változatosak és némelyik egészen komoly vagy egész egyedi funkciót is tud.

A felsorolásban sok mindent megtalálhattok ami ingyenes lakberendező program és hasznos lehet (legalábbis remélem), 2d alaprajz szerkesztőt, fal átszínező – virtualizálót, de természetesen a 3D tervezésről sem kell lemondani. A nézelődés közben nagyon sok jó fizetős szoftvert is találtam azokról külön cikkben számolok majd be.

Érdemes feltenni a kérdést, hogy kinek és mire jó az alábbi ingyenes lakberendező program gyűjtemény, mert talán elsőre nem egyértelmű. Ezek a ingyenes lakberendező szoftverek ugyanis mindenkinek a segítségére lehetnek. Akár a lakberendezőknek, akár a tulajdonosoknak vagy csak a szimplán kreatív beszembeállítottságú érdeklődőknek.

Akkor is érdemes megnézed és kipróbálnod a listában szereplő tervező és virtualizáló programokat ha lakberendező vagy és már van program amit használsz. Lehet ugyanis, hogy látsz olyat ami megtetszik vagy akár a többleteden egy helyszínen is tudsz vele pillanatok alatt alkotni.

Annak is szól a lista aki épp egy lakás vagy szoba felújítás előtt áll és szeretne egy kicsit kreatívoskodni, hiszen nem egy ingyenes lakberendező program van ezek között aminek a használata bizony nem nehéz és nem kíván különösebb szaktudást.

Nézd át mindegyiket és ha van kedved küld el nekünk tapasztalatodat, hogy egy későbbi cikkben azt megoszthassuk másokkal is.

Lakberendező program

Planner 5D

A Planner 5D egy úgynevezett freemium online weben keresztül, így természetesen böngészővel használható 3D tervező program. Az online verzión túl applikációként is használható mind a 3 platformon is (android, Itunes, Windwos)  A regisztráció és a használat ingyenes, de egyes prémium szolgáltatások már csak díj ellenében vehető igénybe.

Belenézve az online felületbe nagyobb teszt nélkül is elmondható, hogy biztosan jól és széleskörűben használható megoldás és alternatíva lehet mindenkinek aki online felületen gondolkodik.

Azoknak is érdemes elgondolkodni rajta akik használták az Autodesk Homestyler online vagy mobil alkalmazást amit épp a napokban fognak megszüntetni.  Ezt az ingyenes lakberendező belső építész szoftvert saját bevallásuk szerint 16M -an használják.

ingyenes lakberendező program online android windows app ingyenes lakberendező program online android windows appingyenes lakberendező program online android windows app

Ingyenes fal színező, virtualizáló és konyha tervező online program

A Home Hardware Design Center oldalán találtuk ezt a két különálló kis ingyenes online lakberendező szoftvert. Az egyik segítségével átszínezhetjük bármilyen szoba falát. Elég feltölteni egy fényképet, majd pár vonással beállítani a falfelületet és már választhatod is a színt.

Ha csak gyorsan szeretnéd megnézni hogy nézne ki egy szoba más színben ez egy igen hasznos eszköz, amivel pár perc alatt átszínezhetsz egy szobát és a valódi fényképen hasonlíthatod össze a régit és az újat.

Miután elkészültünk egy gombnyomással letölthetjük vagy megoszthatjuk a végeredményt. A használata tényleg rendkívül egyszerű.

ingyenes lakberendező program szín vizualizáló szoba átszínezésingyenes lakberendező program szín vizualizáló szoba átszínezésingyenes lakberendező program szín vizualizáló szoba átszínezés

A másik ingyenes lakberendező program az oldalon, a webes konyhatervező. Bevallom őszintén ezt sem próbáltam ki és teszteltem le de elég részletesnek tűnik, a konyhát több nézetből akár 2D-ben akár 3D-ben is megtekinthetjük.

ingyenes lakberendező program konyha tervezőingyenes lakberendező program konyha tervező

Room ToDo ingyenes felhő alapú lakberendező szoftver

Ez is egy ingyenes böngészőben használható sok lehetőséget felvonultató szoftver. Vannak előfizetések de azok az üzleti felhasználókra vonatkoznak, akik szeretnék a weboldalukba beépíteni a szoftvert, vagy saját termékekkel feltölteni…

Elég érdekes, hogy van lehetőség a 2D és 3D -n kívül a szobába sétálni forogni és körbe nézni is akár. Belekattingatva bizonyosan állítható, hogy sok és részletes funkciót építettek be így akár bonyolultabb dizájnt is meg lehet benne valósítani.  Ha szeretnéd kipróbálni klikkelj ide: Room ToDo

ingyenes lakberendező program onlineingyenes lakberendező program onlineingyenes lakberendező program online

Ingyenes szín kiválasztó és vizualizáló online szoftver

Az Olympic oldalán található egyből 5 különböző ingyenes lakberendező program amit elsősorban színválasztáshoz hívhatunk segítségül.

Miután ráklikkelünk az oldalon a linkre, egy felugró ablakból választhatunk az 5 lehetőség közül.

ingyenes lakberendező szoftver színsegéd és színminták

1, Az első lehetőség természetesen, hogy keresgélhetünk teljes színskálában

ingyenes lakberendező szoftver színsegéd

2,  Keresgélhetünk az előre összepárosított szín minták és ötletek között.

A szín ötletek és párok kategóriákra vannak bontva a könnyebb keresés miatt. Kereshetünk színt külön a bejáratnak, a garázsnak, de akár szín árnyalat szerint is kereshetünk mondjuk hideg vagy meleg színek között. Érdemes megnézni inspirációnak nagyon jó.

ingyenes lakberendező szoftver színsegéd és színminták

3, Válaszd ki a harmonizáló színeket egy fényképről.

Érdekes és jó lehetőséget nyújt a felhasználásra ez az ingyenes lakberendező program is hiszen akármilyen fényképet feltöltve a program elemzi nekünk a legjobban használt és harmonizáló színeket de akár ki választhatunk bármilyen pontot a képről és annak is megtudhatjuk a színkódját.

Először fel kell tölteni egy képet majd lehetőségünk van azt gyors szerkeszteni, kivágni. Ezután jöhet a színek meghatározása is. Amikor a szín oldalon vagyunk bökj a képre és megtudod egyből az egér alatt milyen szín rejtőzik.

ingyenes lakberendező szoftver színsegéd szoba átfestés átszínezés

ingyenes lakberendező szoftver színsegéd

4, Fotó, szoba, fal ingyenes átszínező szoftver

Természetesen nem maradhat ki egy ilyen komplex szín meghatározó segéd csomagból az sem amikor egy szoba falát vagy bármilyen felületet a képen át lehet színezni. Ehhez fel kell tölteni egy képet. Egy gyors szerkesztés után be kell jelölni a felületeket amiket át szeretnénk színezni majd kiválasztani a színt és kész is van!

ingyenes lakberendező szoftver színsegéd

5, Fal szín inspiráció gyűjtemény és teszt box

Ha szeretnénk megnézni a fal színeket hogy néznek ki egy falon nem csak a színskálán akkor utolsó lehetősségként kategóriákra bontva keresgélhetünk a színes szobák között. Ha kiválasztottunk egy szobát klikklejünk rá. Ezután át tudjuk színezni a nekünk tetsző színre. Így könnyen és gyorsan kipróbáltjuk új ötleteinket. Ez az ingyenes lakberendező program már más megoldásban egyszer a lista része volt de azt hiszem mégis érdemes kipróbálni ezt is.

ingyenes lakberendező szoftver színsegéd

Home by me ingyenes lakberendező program online

Még egy nagyon jó böngészőben is használható ingyenes tervező szoftver (Home by me). Gyors áttekintés utána ez is tökéletesen alkalmas arra, hogy egy szobát egy lakást vagy akár egy házat is berendezzünk megtervezzünk.

Van 2D, 3D és belső nézet is. Elmenthetjük a munkánkat, vagy a fotót amit készítettünk belőle. Érdekes hogy bár mindenhol trial-azaz próba nevet használ de sehol sem találtunk semmilyen korlátozást vagy fizetős funkciót, az egész teljesen ingyenesen használható.

[ninja-inline id=10480]

Otthon 24 megosztás

ingyenes lakberendező program alaprjaz 2d, 3d és virtuális nézet ingyenes lakberendező program alaprjaz és kerttervezésingyenes lakberendező program alaprjaz 2d, 3d és virtuális nézet

Small Blue Printer alaprajz és kert tervező

A Smalll Blue Print oldalán 3 ingyenes lakberendező program is találni az első egy alaprajz szerkesztő de valószínűleg nem mai darab annyira nem túl jó, bár egy alaprajz elkészítésére az is megfelelő.

A második floorplanner viszont annál érdekesebb. Tökéletes eszköz hogy ha szeretnénk egy gyors alaprjazot készíteni akár lakás eladáshoz, akár csak a bútoraink átrendezéséhez. Emellett nem csak alaprajzot, hanem akár kertet is tervezhetünk vele.

A használata tényleg rendkívül egyszerű és ami még nagyon tetszett hogy a projekteket a saját gépünkre le tudjuk menteni. A próba során a tervet simán vissza töltötte, így a saját munkáinkat megőrizhetjük és bármikor elővehetjük.

Van egy harmadik letölthető verzió is ami már fizetős és a kerttervezést lehet vele külön elvégezni.

ingyenes lakberendező program alaprjaz és kerttervezésingyenes lakberendező program alaprjaz és kerttervezés

Lapozz! A legjobbak a cikk következő oldalán vannak!

Lapozz - a cikk folytatódik

1 HOZZÁSZÓLÁS

SZÓLJ HOZZÁ

Kérjük írd meg a hozzászólásodat
Kérjük, add meg a neved itt

2,559FansLike
502FollowersFollow
2,231FollowersFollow
- Hirdetés -

Friss

- Hirdetés -

Érdekes

Led lámpa internetezéshez Wifi helyett – Internetkapcsolat fénysugárzással – MyLifi

Design led lámpa Wifi azaz MyLifi - Internetezz elektromágneses sugárzás szennyezése nélkül. Internet kapcsolat fénysugárzással Ez a jópofa design led lámpa egy egyszerű állítható asztali...

Rózsaszín romantikus álom vagy egy igazi Barbi ház?

Alannah Hill újította fel ezt a Victorian stílusú házban lévő lakást, ami Melburne-ben található, döntsd el te, hogy egy romantikus álom vagy pedig Barbi...

Vadvilág a nappaliban – formatervezett székek

Orrszarvúk, elefántok, hatalmas polipok költözhetnek otthonunkba a különleges, formatervezett székek által! Mindenkiben ott bujkál a nagy felfedező. Expedícióra fel! A spanyol művész, Maximo Riera munkái...

Provance stílusú és rusztikus 2 szintes lakás

Provance stílusú Rusztikus és elegáns káprázatos 2 szintes lakás A bemutatott lakás 2 szintes és valóban káprázatos. Elsősorban Provance stílusú de abból is a rusztikus...

Okos és praktikus! – Hétköznapi tippek mindenkinek

,,Hol van a kulcsom?" ,,Kiömlött a tisztítószer!"  ,,Nem tudom kinyitni!" - Ismerős mondatok? Tippjeink egyszerű trükkökkel segítenek elhárítani a mindennapi kríziseket, hogy elégedetten sóhajthassunk fel:...
- Hirdetés -
x
Lájkold oldalunk:Már lájkoltál? Akkor bezárhatod