StartÖtlettárLakberendezési ötletek - tippekA 10 leggyakoribb lakberendezési hiba, melyet jobb, ha nem követsz el!

A 10 leggyakoribb lakberendezési hiba, melyet jobb, ha nem követsz el!

Vannak olyan szabályok, melyek minden otthon megtervezésénél elsődleges fontosságúak. Nem ízlésről vagy stílusról van szó, hanem olyan bakikról, melyeket jobb, ha megelőzünk!

Az otthonunk tervezésekor szeretnénk minél előbb kényelmes és nekünk tetsző helyiségeket kialakítani.

A sok új információ és ismeretlen folyamat néha a fejünkre nő és hajlamosak vagyunk akár fontos dolgokon is átsiklani!

Most összeszedtük nektek a 10 legfontosabb lakberendezési hibát, hogy teljes nyugalommal vághassatok neki a lakásfelújításnak!

1. Tervezési szempontok

A lakberendezés nem a fal színének és a hozzá passzoló kiegészítők kiválasztásáról szól!  A helyiségek kialakításakor számos funkcionális és ergonómiai szabálynak kell megfelelnünk! A legelső hibákat akkor vétjük, amikor ezeket figyelmen kívül hagyjuk! Ha nem tudjuk, mire ügyeljünk kérjük szakember segítségét, de soha ne írjuk felül a fontos alapokat, mert a későbbiekben negatív következményei lesznek!

2. Túl sok szín!

Ha a színek szerelmesei vagyunk óvatosan bánjuk az élénk árnyalatokkal különösen nagyobb felületeknél! Vannak olyan stílusok, melyekhez kifejezetten passzolnak az ütős színek, de ezeket nehéz harmóniába hozni! Lehetőleg ne fessünk minden helyiséget más színűre!

designer3

3. Bátortalanság

Persze a másik végletbe sem kell beleesni! Ha túl óvatosak vagyunk a végeredmény gyakran unalmas lesz! Ha elköveted ezt a hibát pár egyedi kiegészítő vagy kisbútor segít új arculatot varázsolni a helyiségnek!

designer10

4. Sok apró dekor

A dekorációnál a kevesebb több elvét érdemes szem előtt tartani. A sok apró kütyü nem tesz jót az összhatásnak.  Jó ötlet a dekorációt összekombinálni a funkcionalitással!  Például tárolhatod egy szép üvegben, dobozban a lisztet, cukrot, amely passzol a hangulathoz. Inkább legyen 1-2 hangsúlyos dekor és néhány kisebb, ami illik hozzá. A dekorációval stílust tudsz teremteni: nyugodtan lehetsz bátor, humoros vagy épp meghökkentő.

designer8

5. Világítás

A legnagyobb hiba ezzel kapcsolatban, hogy nem használjuk ki a benne rejlő lehetőséget. Telerakjuk az otthonunkat spot égőkkel és kész, pedig a világítás az egyik legfontosabb hangulat teremtő elem. Minél több és ötletesebb fényforrás van, annál melegebb, barátságosabb a szoba.

designer6

6. Fókuszpont

Ha nincs fókuszpont, akkor az az érzésünk lesz, hogy “valami hiányzik”. Ez lehet egy bútor, egy szőnyeg vagy akár képek a falon. A lámpaválasztásban érdemes bátornak lenni, hiszen egy hangsúlyos csillár felöltözteti a helyiséget!

designer2

7. Szekrénysor

Nagyon kell vigyáznunk, hogy monstrum bútorok nélkül oldjuk meg a tárolást! Ha időben lépünk egy kis tervezéssel megelőzhetjük a raktár érzést!

designer4

8. Túl sok bútor

A hazai lakásokra a kisebb tér jellemző, ezért fokozottan oda kell figyelni, hogy ne pakoljuk tele otthonunkat bútorokkal. Általánosan jellemző, hogy túlzsúfoljuk a lakásunkat, ezért mindenképpen tervezzünk előre!

designer9

9.Túl nagy bútor

Sokszor a helyiségek méretéhez képest hatalmas bútorokat vásárolunk! A leggyakoribb hiba az óriási kanapé választása. Figyeljünk oda rá, hogy az ülőgarnitúra ne foglalja el az egész nappalit!

designer5

10. Koncepció hiánya

Nagyon fontos, hogy legyen egy vezérfonalunk, melyet tudatosan követünk! Ne vesszünk el a rengeteg inspiráció között, mert azzal csak elmegy az idő! Jelöljünk ki egy nekünk tetsző irányt és aszerint nézegessük az ötleteket!

Forrás: Otthonkommandó, Ingeniouslook, Howtobecome, Bighouselove, Deliworksja, Mother-books, Beacont, Meddiodesign

[ninja-inline id=10480]

SZÓLJ HOZZÁ

Kérjük írd meg a hozzászólásodat
Kérjük, add meg a neved itt

2,559FansLike
502FollowersFollow
2,231FollowersFollow
- Hirdetés -

Friss

- Hirdetés -

Érdekes

A mindennapok eleganciája

Szexis és kényelmesÉletem valószínűleg egyik legkínosabb pillanatát azért úsztam meg, mert szeretem a balettet. Tényleg. Tűzforró nyár volt, a budai lakótelep, ahol lakunk, kihalt,...

Pihenés, szabadtéri konyha, terasz és kert a város tetején

Szabadtéri konyha és egy tökéletes tetőterasz, veranda – Egyedülálló téralakítás egy Indiai 12. emeleti penthouse-ban Ezt a tetőteraszt és szabadtéri konyhát ami egy különleges tetőtéri...

Gyönyörű digitális képkeret, amiben egy legyintéssel vezérelheted a képeket

Gyönyörű digitális képkeret, amiben egy legyintéssel vezérelheted a képeket. Végre egy igazi digitális képkeret, amiről nem mondod meg hogy nem papír képet rejteget Mindenki tudja...

Lemezjátszó mosdó kerámia – nosztalgikus és modern hangulathoz

Lemezjátszó mosdó kerámia modern és nosztalgikus hangulathoz és lakásokhoz. Gianluca Paludi tervezte ezt a lemezjátszó inspirálta mosdó, kerámia családot azoknak akik nosztalgikus érzelmeket táplálnak a...

Régi hírek új köntösben- a legszebb újságpapír dekorációk!

Itt van a papír újrafelhasználásának legkreatívabb módja: készítsünk belőle dekorációkat! Lehet belőle koszorú, virágcsokor vagy lámpás; a végeredmény: biztos siker! A bemutatott inspirációk nem csak...
- Hirdetés -
x
Lájkold oldalunk:Már lájkoltál? Akkor bezárhatod