StartÖtlettárLakberendezési ötletek - tippekA 10 leggyakoribb lakberendezési hiba, melyet jobb, ha nem követsz el!

A 10 leggyakoribb lakberendezési hiba, melyet jobb, ha nem követsz el!

Vannak olyan szabályok, melyek minden otthon megtervezésénél elsődleges fontosságúak. Nem ízlésről vagy stílusról van szó, hanem olyan bakikról, melyeket jobb, ha megelőzünk!

Az otthonunk tervezésekor szeretnénk minél előbb kényelmes és nekünk tetsző helyiségeket kialakítani.

A sok új információ és ismeretlen folyamat néha a fejünkre nő és hajlamosak vagyunk akár fontos dolgokon is átsiklani!

Most összeszedtük nektek a 10 legfontosabb lakberendezési hibát, hogy teljes nyugalommal vághassatok neki a lakásfelújításnak!

1. Tervezési szempontok

A lakberendezés nem a fal színének és a hozzá passzoló kiegészítők kiválasztásáról szól!  A helyiségek kialakításakor számos funkcionális és ergonómiai szabálynak kell megfelelnünk! A legelső hibákat akkor vétjük, amikor ezeket figyelmen kívül hagyjuk! Ha nem tudjuk, mire ügyeljünk kérjük szakember segítségét, de soha ne írjuk felül a fontos alapokat, mert a későbbiekben negatív következményei lesznek!

2. Túl sok szín!

Ha a színek szerelmesei vagyunk óvatosan bánjuk az élénk árnyalatokkal különösen nagyobb felületeknél! Vannak olyan stílusok, melyekhez kifejezetten passzolnak az ütős színek, de ezeket nehéz harmóniába hozni! Lehetőleg ne fessünk minden helyiséget más színűre!

designer3

3. Bátortalanság

Persze a másik végletbe sem kell beleesni! Ha túl óvatosak vagyunk a végeredmény gyakran unalmas lesz! Ha elköveted ezt a hibát pár egyedi kiegészítő vagy kisbútor segít új arculatot varázsolni a helyiségnek!

designer10

4. Sok apró dekor

A dekorációnál a kevesebb több elvét érdemes szem előtt tartani. A sok apró kütyü nem tesz jót az összhatásnak.  Jó ötlet a dekorációt összekombinálni a funkcionalitással!  Például tárolhatod egy szép üvegben, dobozban a lisztet, cukrot, amely passzol a hangulathoz. Inkább legyen 1-2 hangsúlyos dekor és néhány kisebb, ami illik hozzá. A dekorációval stílust tudsz teremteni: nyugodtan lehetsz bátor, humoros vagy épp meghökkentő.

designer8

5. Világítás

A legnagyobb hiba ezzel kapcsolatban, hogy nem használjuk ki a benne rejlő lehetőséget. Telerakjuk az otthonunkat spot égőkkel és kész, pedig a világítás az egyik legfontosabb hangulat teremtő elem. Minél több és ötletesebb fényforrás van, annál melegebb, barátságosabb a szoba.

designer6

6. Fókuszpont

Ha nincs fókuszpont, akkor az az érzésünk lesz, hogy “valami hiányzik”. Ez lehet egy bútor, egy szőnyeg vagy akár képek a falon. A lámpaválasztásban érdemes bátornak lenni, hiszen egy hangsúlyos csillár felöltözteti a helyiséget!

designer2

7. Szekrénysor

Nagyon kell vigyáznunk, hogy monstrum bútorok nélkül oldjuk meg a tárolást! Ha időben lépünk egy kis tervezéssel megelőzhetjük a raktár érzést!

designer4

8. Túl sok bútor

A hazai lakásokra a kisebb tér jellemző, ezért fokozottan oda kell figyelni, hogy ne pakoljuk tele otthonunkat bútorokkal. Általánosan jellemző, hogy túlzsúfoljuk a lakásunkat, ezért mindenképpen tervezzünk előre!

designer9

9.Túl nagy bútor

Sokszor a helyiségek méretéhez képest hatalmas bútorokat vásárolunk! A leggyakoribb hiba az óriási kanapé választása. Figyeljünk oda rá, hogy az ülőgarnitúra ne foglalja el az egész nappalit!

designer5

10. Koncepció hiánya

Nagyon fontos, hogy legyen egy vezérfonalunk, melyet tudatosan követünk! Ne vesszünk el a rengeteg inspiráció között, mert azzal csak elmegy az idő! Jelöljünk ki egy nekünk tetsző irányt és aszerint nézegessük az ötleteket!

Forrás: Otthonkommandó, Ingeniouslook, Howtobecome, Bighouselove, Deliworksja, Mother-books, Beacont, Meddiodesign

Tetszett ?

Iratkozz fel legfrissebb lakberendezési és dizájn híreinkre most!

Küldünk még!

A feliratkozással elfogadod az adatkezelési

elveinket.

Köszi!

SZÓLJ HOZZÁ

Kérjük írd meg a hozzászólásodat
Kérjük, add meg a neved itt

2,559FansLike
502FollowersFollow
2,236FollowersFollow
- Hirdetés -

Friss

- Hirdetés -

Érdekes

Hogy készítsünk Véres Agy tortát ‘Walking Dead’ módra

A hogy készítsünk Véres Agy tortát? A hogy süssük meg blogon találtunk azt a jó kis videót ami bemutatja, hogyan készítsünk el egy Véres Agy...

Sorház macska és könyvimádóknak macska utakkal és polcrengeteggel

Sorház macska és könyvimádóknak emeleteket összekötő macska járdákkal és mindent belepő könyvespolc rengeteggel, mindezt vidám színekkel napfényben fürdőzve Egy sorház általában viszonylag keskeny és éppen...

Budapesti életképek – Fővárosunk Marcus Goldson festőművész szemével

Budapest különös hangulattal és atmoszférával bír - ezt örökíti meg képein Marcus Goldson, a kenyai születésű brit festőművész. A képek karikatúra jellegűek, szerethető humorral...

Virágzó bútorok – tavaszi lakberendezési inspirációk

Borítsuk virágba otthonunkat! A tavaszvárás sosem volt még ilyen örömteli, mint ezekkel a színes, mintás bútorokkal, kiegészítőkkel! A természet alkotta dolgoknál nincs tökéletesebb; mi sem...

Barcelona varázslója – Antoni Gaudi, és a katalán modernizmus

Gaudí minden épülete egy-egy csodavilág: a természetből kölcsönzött formák, az egyedi anyaghasználat, a kézműves csempék és mozaikok alkalmazása időről időre elvarázsolja a látogatókat! Antoni Plàcid...
- Hirdetés -
x
Lájkold oldalunk:Már lájkoltál? Akkor bezárhatod