StartInspirációInspiráló házak - lakások2 minimál design stílusú lakás ami mégis teljesen különböző

2 minimál design stílusú lakás ami mégis teljesen különböző

A minimál design is sokrétű és változatos. Erre mutatjuk jó példaként ezt a két minimalista lakást amik teljesen különböznek a közös stílus ellenére is.

A minimál design nagyon divatos napjainkban talán túlontúl is divat és kicsit nagyobb figyelmet kap mint kéne. Ennek lehet egyik következménye hogy ma szinte mindenre, a sokszor fantáziálatlan és unalmas lakberendezésre is ráfogják hogy minimál.

A minimál design ezzel ellentétben nem az unalmat hanem a valóban egyszerű átgondolt praktikus és letisztult megjelenítési formát kéne hogy jelentse! Igazán jó minimál dizájnban lakberendezni egy lakást, vagy házat ugyan olyan nehéz és komoly kihívás mint bármi más.

2 jó és teljesen különböző minimál design egy Svéd és egy Japán tervezőtől.

Elsőnek a svéd I29 architect Amsterdami apartmanját érdemes megnézni ami a klasszikus svéd irányt a fehér – fa anyagok és színek használatát ültette át egy valóban teljesen minimál dizájn környezetbe.

A munkát még érdekesebbé teszi, hogy az eredeti helyszín egy padlástér volt, ami a végeredményben a loft jellegével tovább erősíti a lakás karakterét. A tervező, lakberendező a hangsúlyt a természetes fényre és a fény által keletkezett és megnövelt térre fektette.

A koncepció valóban egyszerű és átgondolt. A falak vakolt fehér-világos falak, amit tölgyfa panelekkel szakítanak meg a padlóburkolat pedig világos szürke és teljesen homogén. A kontraszt a karakter és dizájn erősítésére pedig sötét bútorokat helyeztek el több felé.

A minimál dizájn is tökéletes lehetőséget ad arra, hogy praktikus modern és egyedi bútorokat beépítéseket készítsünk. Itt is számos egyedi és jó megoldást lehet megfigyelni. Ilyen a beépített konyha és szekrények ahol a tölgyfa dizájn panelek mozgatásával lehet elérni a szükséges tárolót, konyhai elemet.

Érdemes a képek után megnézni a másik japánban tervezett és elkészített, de a japántól részben mégis szokatlan minimalista dizájn házat és lakást.

minimál design különböző stílus - nappaliminimál design különböző stílus - hálószobaminimál design különböző stílus - konyhaminimál design különböző stílus - étkezőminimál design különböző stílus - étkezőminimál design különböző stílus - nappaliminimál design különböző stílus - nappaliminimál design különböző stílus - nappali konyhaminimál design különböző stílus - nappali konyhaminimál design különböző stílus - hálószobaminimál design különböző stílus - fürdőszobaminimál design különböző stílus - nappaliJapán egyértelműen a minimál design egyik fellegvára

A második minimalista lakás Tokyo-ban található és az elkövető az APOLLO architects. Ez a munka különösen érdekes egy japán tervező csapattól, hiszen az országra nagyon hasonlóan a skandináv országokra erősen jellemzőek a világos, fehér színek és fa anyagok.

Ebben a munkában ezzel ellentétben egy valóban sötét és a Japán szín és anyag használattól eltérő mégis tökéletesen Japán már-már túlságosan is letisztult minimál design-ról beszélhetünk.

A lakás Tokyo csendes lakóövezetében található és már külsőre is egy sötétszürke horganyzott burkolatú homlokzattal büszkélkedve tűnik ki a környezetéből. Azaz nem tűnik ki hiszen finoman illeszkedik a környezetébe, sokkal inkább feltűnik.

A minimál ház elrendezése eltér a megszokottól, aminek oka a közeli iskola. A ház földszintjén a hálószobák helyezkednek el és ahogy felfelé haladunk az emeletre és a tetőtérbe, ott lehet a közösségi helyiségeket igénybe venni.

Már írtam itt is mennyire nehéz és komoly feladat a valóban jó és igazi minimál. Tökéletes és igazán nagyszerű és az avatatlan szemeknek észrevétlen megoldás a lépcső ami személyes kedvencem. Ez nem csak egy szerkezet, hanem ha megfigyeljük egy a házban elhelyezett szobor is igazából. Ezt a szobor hatást a tökéletes kidolgozásával és a rozsdamentes szobor szerű megjelenésével éri el.

minimál design különböző stílus - előszobaminimál design különböző stílusminimál design különböző stílus - nappaliminimál design különböző stílus - nappaliminimál design különböző stílus - beépttett konyhaminimál design különböző stílusminimál design különböző stílus - nappali lépcsőminimál design különböző stílus - nappali lépcsőminimál design különböző stílus - nappali lépcső

[ninja-inline id=10480]

minimál design különböző stílus - nappali fürdőszobaminimál design különböző stílus - nappali szoborminimál design különböző stílus - nappali szobor lépcső

SZÓLJ HOZZÁ

Kérjük írd meg a hozzászólásodat
Kérjük, add meg a neved itt

2,559FansLike
502FollowersFollow
2,233FollowersFollow
- Hirdetés -

Friss

- Hirdetés -

Érdekes

Sejtelmes sziluettek- dekoratív árnyképek minden alkalomra!

A gyönyörű sziluettképek nagyon dekoratívak és személyesek lehetnek, hisz saját profilunkról is készíthetünk ilyen képkivágást! Akármilyen formát választunk, a hatás garantált: különösebb kézügyesség nélkül...

10 alapvető lakberendezési tipp ami segít otthonosabbá tenni a lakásodat és szobáidat

A következő 10 alapvető lakberendezési tipp és ötlet elsajátításához nem kell lakberendezőnek lenni, mégis sokat javíthatunk otthonunk megjelenésén ha ezeket a fejünkben tartjuk A lakberendezési...

Sorház macska és könyvimádóknak macska utakkal és polcrengeteggel

Sorház macska és könyvimádóknak emeleteket összekötő macska járdákkal és mindent belepő könyvespolc rengeteggel, mindezt vidám színekkel napfényben fürdőzve Egy sorház általában viszonylag keskeny és éppen...

Belső kert egy színes modern lakásban egy betonépület tetején

Belső kert egy színes modern lakásban. Óriási egybe nyitott légterek meleg belső és színes kiegészítők tökéletes harmóniája A belső kert ma egyre divatosabb szállodákban, közösségi...

Konyha design – variációk világításra

A konyhánk tervezésekor nagy hangsúlyt kell fektetnünk a világításra! Egy jól kialakított konyhában öröm a sütés - főzés! A konyha bútor és a világítás kiválasztásakor...
- Hirdetés -
x
Lájkold oldalunk:Már lájkoltál? Akkor bezárhatod