StartInspirációInspiráló házak - lakások2 minimál design stílusú lakás ami mégis teljesen különböző

2 minimál design stílusú lakás ami mégis teljesen különböző

A minimál design is sokrétű és változatos. Erre mutatjuk jó példaként ezt a két minimalista lakást amik teljesen különböznek a közös stílus ellenére is.

A minimál design nagyon divatos napjainkban talán túlontúl is divat és kicsit nagyobb figyelmet kap mint kéne. Ennek lehet egyik következménye hogy ma szinte mindenre, a sokszor fantáziálatlan és unalmas lakberendezésre is ráfogják hogy minimál.

A minimál design ezzel ellentétben nem az unalmat hanem a valóban egyszerű átgondolt praktikus és letisztult megjelenítési formát kéne hogy jelentse! Igazán jó minimál dizájnban lakberendezni egy lakást, vagy házat ugyan olyan nehéz és komoly kihívás mint bármi más.

2 jó és teljesen különböző minimál design egy Svéd és egy Japán tervezőtől.

Elsőnek a svéd I29 architect Amsterdami apartmanját érdemes megnézni ami a klasszikus svéd irányt a fehér – fa anyagok és színek használatát ültette át egy valóban teljesen minimál dizájn környezetbe.

A munkát még érdekesebbé teszi, hogy az eredeti helyszín egy padlástér volt, ami a végeredményben a loft jellegével tovább erősíti a lakás karakterét. A tervező, lakberendező a hangsúlyt a természetes fényre és a fény által keletkezett és megnövelt térre fektette.

A koncepció valóban egyszerű és átgondolt. A falak vakolt fehér-világos falak, amit tölgyfa panelekkel szakítanak meg a padlóburkolat pedig világos szürke és teljesen homogén. A kontraszt a karakter és dizájn erősítésére pedig sötét bútorokat helyeztek el több felé.

A minimál dizájn is tökéletes lehetőséget ad arra, hogy praktikus modern és egyedi bútorokat beépítéseket készítsünk. Itt is számos egyedi és jó megoldást lehet megfigyelni. Ilyen a beépített konyha és szekrények ahol a tölgyfa dizájn panelek mozgatásával lehet elérni a szükséges tárolót, konyhai elemet.

Érdemes a képek után megnézni a másik japánban tervezett és elkészített, de a japántól részben mégis szokatlan minimalista dizájn házat és lakást.

minimál design különböző stílus - nappaliminimál design különböző stílus - hálószobaminimál design különböző stílus - konyhaminimál design különböző stílus - étkezőminimál design különböző stílus - étkezőminimál design különböző stílus - nappaliminimál design különböző stílus - nappaliminimál design különböző stílus - nappali konyhaminimál design különböző stílus - nappali konyhaminimál design különböző stílus - hálószobaminimál design különböző stílus - fürdőszobaminimál design különböző stílus - nappaliJapán egyértelműen a minimál design egyik fellegvára

A második minimalista lakás Tokyo-ban található és az elkövető az APOLLO architects. Ez a munka különösen érdekes egy japán tervező csapattól, hiszen az országra nagyon hasonlóan a skandináv országokra erősen jellemzőek a világos, fehér színek és fa anyagok.

Ebben a munkában ezzel ellentétben egy valóban sötét és a Japán szín és anyag használattól eltérő mégis tökéletesen Japán már-már túlságosan is letisztult minimál design-ról beszélhetünk.

A lakás Tokyo csendes lakóövezetében található és már külsőre is egy sötétszürke horganyzott burkolatú homlokzattal büszkélkedve tűnik ki a környezetéből. Azaz nem tűnik ki hiszen finoman illeszkedik a környezetébe, sokkal inkább feltűnik.

A minimál ház elrendezése eltér a megszokottól, aminek oka a közeli iskola. A ház földszintjén a hálószobák helyezkednek el és ahogy felfelé haladunk az emeletre és a tetőtérbe, ott lehet a közösségi helyiségeket igénybe venni.

Már írtam itt is mennyire nehéz és komoly feladat a valóban jó és igazi minimál. Tökéletes és igazán nagyszerű és az avatatlan szemeknek észrevétlen megoldás a lépcső ami személyes kedvencem. Ez nem csak egy szerkezet, hanem ha megfigyeljük egy a házban elhelyezett szobor is igazából. Ezt a szobor hatást a tökéletes kidolgozásával és a rozsdamentes szobor szerű megjelenésével éri el.

minimál design különböző stílus - előszobaminimál design különböző stílusminimál design különböző stílus - nappaliminimál design különböző stílus - nappaliminimál design különböző stílus - beépttett konyhaminimál design különböző stílusminimál design különböző stílus - nappali lépcsőminimál design különböző stílus - nappali lépcsőminimál design különböző stílus - nappali lépcső

[ninja-inline id=10480]

minimál design különböző stílus - nappali fürdőszobaminimál design különböző stílus - nappali szoborminimál design különböző stílus - nappali szobor lépcső

SZÓLJ HOZZÁ

Kérjük írd meg a hozzászólásodat
Kérjük, add meg a neved itt

2,559FansLike
502FollowersFollow
2,231FollowersFollow
- Hirdetés -

Friss

- Hirdetés -

Érdekes

Rend és praktikum- a legjobb rendszerező kellékek saját kezűleg!

Az apró tárgyak, kiegészítők rendszerezése bizony nagy fejtörést okozhat a mindennapokban! Inspirációink segítenek, hogy hogyan is tároljuk őket, természetesen dekoratív és praktikus módon! A...

Vásárolj kanapéhuzatot a profiktól

A kanapéhuzat nagyon jó megoldást kínál a megunt vagy a régi bútorok felújítására. Egy profin megvart elasztikus huzattal sok terhet levesz a válladról a...

10 ötletes és vidám faldekoráció a gyerekszobába!

A gyerekek mindennapjait a játék és a nevetés teszi izgalmassá. Varázsoljuk szobájukat is meséssé ezekkel az egyszerű faldekorációs ötletekkel! A gyerekszoba falainak színválasztásánál nyugodtan döntsünk...

Színes kavalkád – hippi házak örök fiataloknak!

A hippi stílus lényege a szeretet és az örök fiatalság megőrzése, mely visszaköszön a lakberendezésben is! A színek és a minták kavalkádja elképesztő hangulatot...

CONSTRUMA 2015 – nemzetközi építőipari szakkiállítás

A CONSTRUMA kiállítás nem csak a hazai legnagyobb építőipari szakkiállítás, hanem egyúttal a régió vezető kiállatásai között tartják számon! Idén április 15-19 között látogatható! A...
- Hirdetés -
x
Lájkold oldalunk:Már lájkoltál? Akkor bezárhatod