StartDekorációLakásdekoráció6 hiba amit a függönyöknél elkövethetsz

6 hiba amit a függönyöknél elkövethetsz

A függöny a lakás fontos dísze, ne rontsuk el ezt a díszítést figyeljünk oda nem nehéz! A lakberendezés pont ilyen apróságokon múlik

A lakberendezés pont azért nehéz és összetett szakma mert nagyon összetett nagyon sok mindenhez kell érteni és nagyon sok apróságra kell odafigyelni. A függöny általában csak akkor jut az eszünkbe, amikor már berendezzük a lakást. Ez azonban elég nagy baj, hiszen nagyon fontos díszítő eleme az otthonunknak.

Érdemes az alább pár dolgot szem előtt tartani ha a függöny kérdés kerül előtérbe. Az alábbi alap hibákat ne kövesd el! De ha már itt tartunk figyelj arra, hogy a függöny megfelelően illeszkedjen és díszítse a lakásod otthonod.

Szeretnél még hasonló lakberendezési ötleteket? Érdemes megnézned egyéb ötleteinket és tanácsainkat is. Ha most hirtelen kéne ajánlanom akkor a szoba szín kiválasztása és a színek kezelés lenne az amit ajánlanék és szorosan kapcsolódik a függönyökhöz.

 

1. Hibás és hiányos felmérés

Az első gondolat és talán a legfontosabb dolog, a helyes felmérés. Mielőtt bárminek is nekikezdenél, fontos hogy az ablakot pontosan mérd meg, hiszen később azon múlik minden, hogy az adataid pontosak-e. Fontos! Ne csak az ablakot, hanem az ablak keretet a karnist és mindent mérj meg amire szükséged lehet. A méréséidet legalább egyszer ellenőrizd is le. Ezzel sok későbbi gondot és bosszúságot megelőzhetsz.

 

2. Alacsony függöny elhelyezés

A függönyöket tedd minél magasabbr, akár a menyezetről. Minél magasabbról indítod a függönyt annál magasabbnak fogod érezni a szobát, ez különösen fontos ha alacsony a belmagasság!

 

3. Túl rövid függöny

A függöny érjen le a földig még a hagyományos ablakoknál is! Mindig győződj meg róla, hogy a függöny legyen elég hosszsú. Ha méretre készített függönyt veszel akkor vegyél egy nagyobbat a a szükségesnél és szabasd – szegesd be a megfelelő méretre.

Figyelem! A túl hosszú függöny se jó, azon túl hogy esztétikailag is minimum furcsa, még a port is összegyűjti a földön. Ezért is fontos az 1-es pont szerint ellenőrizni a felmérést legalább 1x.

 

4. Nem megfelelő szélesség, anyag mennyiség

A függöny rojtok akkor lesznek a legszebbek, ha legalább 2-2,5 szeres anyagot veszel mint az ablak. Ha az ablak 1 m széles akkor legalább 2 m de akár 2,5 méter függönyanyagot vegyél.

 

5. Vasalatlan függöny

Ne legyél lusta és ne gondold, hogy a függöny majd a lógástól kisimul. A függönyt vasald ki mielőtt felrakod, a ráncos, gyűrött függöny nem szép látvány.

Otthon 24 megosztás

 

6. Nem megfelelő karnis, vagy rögzítés.

A karnis választása előtt nézd meg, hogy a kivánt típust biztosan tudod-e megfelelően rögzíteni, illetve hogy a típus elég erős-e a te függönyödhöz, annak súlyához. Nagyon kellemetlen amikor egy nehéz sötétítő függöny az egész karnist letépi vagy ha egy pár nap használat után a rögzítés kiold.

 

SZÓLJ HOZZÁ

Kérjük írd meg a hozzászólásodat
Kérjük, add meg a neved itt

2,559FansLike
502FollowersFollow
2,231FollowersFollow
- Hirdetés -

Friss

- Hirdetés -

Érdekes

A színek ékköve: a türkiz!- Enteriőr inspirációk a varázslatos hétköznapokért!

Az élénk kék és türkiz árnyalatok egzotikus és különleges hangulatot árasztanak- használjuk hát szobánk bármely helyiségében! Különleges mintázatú textíliák, fényes csempék, design bútorok a...

Garázsból lakás, modern kör fülkékkel

Garázsból lakás modern körbe-körbe kis fülkékkel, Párizs Neuilly-sur-Seine jómódú kerületében, 2 km-re az Eiffel toronytól.Felújítás - garázsból lakás modern világos terekkel. A tulajdonos kérésére...

2 design hálószoba beépítés, hálószoba bútorok nélkül

Készíts egy igazi design hálószobát, vagy kuckót, ha nincs elég helyed. Egy kis ölteletelés kell hozzá, de így akár a hálószoba bútorokat is elhagyhatod. 2...

Letisztult és kifinomult – dolgozószobák férfiaknak

A dolgozószoba berendezése elsődleges fontosságú, hiszen napunk jelentős részét itt töltjük el. A túlzsúfoltság most nem lehet befutó; letisztultság és praktikusság, mindez elegánsan férfias...

Modern kertdíszítés – Tükrök a növények közt

Sokan szeretik díszíteni a kertjüket, hiszen a növények között megbújó szobrok vagy figurák vidámmá varázsolják az otthonunkat! A tükrök is remek design elemek, érdemes...
- Hirdetés -
x
Lájkold oldalunk:Már lájkoltál? Akkor bezárhatod