StartÖtlettárKreatív - Csináld magad15 ötlet, régi ajtó kreatív újrahasznosítására - ismertetőkkel

15 ötlet, régi ajtó kreatív újrahasznosítására – ismertetőkkel

A régi ajtó nem szemét, úgy is mondhatnánk amikor egy régi ajtó becsukódik, egy új kinyílik!

A régi ajtó tényleg nem tüzelésre és szemétre való. Rengeteg jó ötlet megvalósítható belőlük csak egy kis kreativitás kell hozzá.

A régi ajtó ötlet gyűjteményünk erre a legjobb bizonyíték. A következő ötleteknél mindegyikhez találhatsz linket a részletesebb ismertetőhöz. Érdemes végig nézni, hiszen most megtanulhatod, hogy alakítsd át a régi ajtódat bútorrá, dekorációvá.

Az ötletek tényleg nagyon széleskörűek. Régi ajtó felhasználásával készíthetsz szekrényt, széket, polcot, tárolót, asztalt és még nagyon sok mindent.

Képtartó – Világító fali ajtó

Az első ötlethez azért egy kicsit több kell mint egy régi ajtó, de azért nem kell megijedni. Elég sok helyen lehet találkozni hasonló ajtóval de akár másfajtából is elkészíthető. A világításhoz pedig felhasználhatjuk a régi karácsonyfa világítást is akár.  Na igen és persze kell hozzá még megfelelő üres falfelület is. (Részletes Ismertető: Redhead can decorate)

régi-ajtó-kreatív-újrahasznosítás - világító képkeret régi-ajtó-kreatív-újrahasznosítás - világító képkeretrégi-ajtó-kreatív-újrahasznosítás - világító képkeretrégi-ajtó-kreatív-újrahasznosítás - világító képkeret

Régi Vintage ajtó – Bárszekrény a kertbe

Mostantól nem kell mindent a ki-be hordani a kertbe, vagy a földön a teraszon tárolni. Csak állíts fel egy ilyen Vintage bárpultot régi ajtóból. A kiegészítőkre se kell sok pénzt költened, hiszen felhasználhatod a régi tepsit, tányérokat és poharakat. A praktikumról sem kell megfeledkezni, hiszen felszerelheted polcokkal, sörnyitóval és bármivel amire szükséged van.

régi-ajtó-kreatív-újrahasznosítás-kerti bárszekrény régi-ajtó-kreatív-újrahasznosítás-kerti bárszekrényrégi-ajtó-kreatív-újrahasznosítás-kerti bárszekrényrégi-ajtó-kreatív-újrahasznosítás-kerti bárszekrény

Részletes leírás a készítésről: Finding Home

Vintage fali polc otthonra

Ha nincs régi ajtónk érdemes kicsit utána járni hátha kapunk valahol olcsón. A következőkben a bulb to blossom oldalon nézhetitek meg hogyan lehet átalakítani egy régi ajtót fillérekből dizájnos vintage polccá a lakásban.

régi-ajtó-kreatív-újrahasznosítás - vintage polc régi-ajtó-kreatív-újrahasznosítás - vintage polcrégi-ajtó-kreatív-újrahasznosítás - vintage polc

Nappali bútor két stílusban

Ebben az ötletben az a jó, hogy nem csak a régi ajtó lapot, hanem a régi komódot vagy egyéb kis bútort is fel lehet használni. Jól látható, hogy tetszés szerinti dizájnban, akár Vintage stílusban is készülhet ez a nappali bútor is.

régi-ajtó-kreatív-újrahasznosítás - nappali bútorrégi-ajtó-kreatív-újrahasznosítás - nappali bútor

Kanapé 2db. régi ajtó felhasználásával

John Ducet készítette két régi ajtóból mindössze nagyjából 15.000 Ft. költséggel ezt az igen mutatós és egyszerű kanapét.

régi ajtó újrahasznosítás - kanapérégi ajtó újrahasznosítás - kanapérégi ajtó újrahasznosítás - kanapé

Tv szekrény – Tv állvány

A saved by love creation oldalán találtuk ezt a mutatós kis Tv szekrényt ami szintén régi ajtólapból készült. Remek ötlet gyorsan kivitelezhető és a végeredmény szinte bármilyen lakás enteriőrben elképzelhető.

régi-ajtó-kreatív-újrahasznosítás - tv szekrény régi-ajtó-kreatív-újrahasznosítás - tv szekrényrégi-ajtó-kreatív-újrahasznosítás - tv szekrény

Otthon 24 megosztás

Fali szekrény tolóajtóval

Használjuk azt a régi ajtót új módszerrel arra amire igazából való. Ennek mi is és az ajtó is biztosan nagyon örül. Alakítsunk ki a nappaliban vagy bárhol, akár a konyhába is egy kis szekrényt és helyezzük elé a régi ajtónkat tolóajtóként előtte. Ha lehet felül üvegeset ahogy a képeken is van, ezzel is megbolondítva kicsit a megjelenést.

régi ajtó újrahasznosítás - fali szekrény tolóajtóvalrégi ajtó újrahasznosítás - fali szekrény tolóajtóvalrégi ajtó újrahasznosítás - fali szekrény tolóajtóvalrégi ajtó újrahasznosítás - fali szekrény tolóajtóval

Mágneses Üzenőfal – klasszikus régi ajtóból

Ez a szintén Vintage üzenőfal egy valóban klasszikus sokfelé látható régi ajtóból készült. Ezzel a formával elég sokat találkozni. A donation 2 decor oldalán találhatjátok azt a listát, amire szükségeget lehet az elkészítéshez, bár valószínűleg aki nekikezd képes saját maga is megvalósítani.

régi-ajtó-kreatív-újrahasznosítás-mágneses üzenőfal

Ismertető: Design Sponge

Előszobafal

Az előző ötletek alapján várható, volt még egy hasonló felhasználás mint a polc, és a nappali bútor. Természetesen nagyon egyszerűen készíthetünk előszoba falat is régi ajtóból.  A frendly home oldalán részletes ismertető és képeket is megnézhettek.

régi ajtó újrahasznosítás - előszobafalrégi ajtó újrahasznosítás - előszobafal

Sarokpolc

Maradjunk a témánál, ez nagyon hasonlít az előszoba falra, csak épp bárhova elhelyezhetjük ahol van egy üres sarok. Egyszerű és mégis kreatív rendkívül jól tovább gondolható gondolat. (Craftholicsanonymous)

régi-ajtó-kreatív-újrahasznosítás - sarokpolcrégi-ajtó-kreatív-újrahasznosítás - sarokpolc

[ninja-inline id=10480]

Térelválasztó – Paraván

A képen régi üveg ajtó látható, de persze nem csak abból lehet jó ötlet egy tárelválasztó készítése, mint az apartment therapy oldalán is látható.

régi-ajtó-kreatív-újrahasznosítás - térelválasztó, paravánrégi-ajtó-kreatív-újrahasznosítás - térelválasztó, paraván

Kültéri virágtartó

A 6 alapvető kertépítési ötletben volt szó arról, hogy helyezzünk virágot a fal elé a kertben. Íme még egy jó megoldás erre. Érdemes az eredeti oldalt is megnézni, hiszen ott nem csak a készítés hanem az is kiderül, hogy a virágtartó is újrahasznosított anyagból van.  Szerinted miből készül?

régi-ajtó-kreatív-újrahasznosítás-kerti virágtartó

Előszoba fal régi fényképekkel

Kicsit hasonló az ötlet a már látható világító fénykép tartóhoz de azért mégis teljesen más. Valóban kellemes lehet úgy haza térni hogy a régi fényképeink néznek szembe a falról. A photog momie oldalon találtuk ezt a gyöngyszemet.

régi ajtó újrahasznosítás - előszobafal régi ajtó újrahasznosítás - előszobafalrégi ajtó újrahasznosítás - előszobafal

Dohányzóasztal

Persze, hogy asztalt is lehet csinálni mindenfélét régi ajtókból, most egy dohányzó asztal ötletet mutatok a my (re)pruposed life oldalról, természetesen részletes ismertetőt is találhattok róla.

régi ajtó újrahasznosítás - dohányzóasztal régi ajtó újrahasznosítás - dohányzóasztalrégi ajtó újrahasznosítás - dohányzóasztal

Hintaágy

igazán különleges darab ez a hintaágy ötlet is a Hucleberry lane oldalról. Ez a hintaágy anyák napi meglepetés volt, ami valószínűleg nagy sikert aratott ahogy nálunk is.

régi ajtó újrahasznosítás - hintaágy régi ajtó újrahasznosítás - hintaágyrégi ajtó újrahasznosítás - hintaágy

SZÓLJ HOZZÁ

Kérjük írd meg a hozzászólásodat
Kérjük, add meg a neved itt

2,559FansLike
502FollowersFollow
2,231FollowersFollow
- Hirdetés -

Friss

- Hirdetés -

Érdekes

A 10 leggyakoribb lakberendezési hiba, melyet jobb, ha nem követsz el!

Vannak olyan szabályok, melyek minden otthon megtervezésénél elsődleges fontosságúak. Nem ízlésről vagy stílusról van szó, hanem olyan bakikról, melyeket jobb, ha megelőzünk! Az otthonunk tervezésekor...

Street art – a leglátványosabb 3 dimenziós épületfestmények!

Az utcaművészet nem csak a graffitiből áll! Az épületfestészet, mely egyedi módon meghatározza a városképet, népszerű és elterjedt formája a házfalak díszítésének! Az street art,...

5 tipp és 50 kép a karácsonyi világítás újrahasznosítására, hogy ne csak porfogó legyen a szekrényben

Mindjárt itt a Karácsony így összegyűjtöttünk pár szó szerint ragyogó ötletet, hogy megmutassuk milyen is a jó Karácsonyi világítás. Ne csak a fát díszítsétek...

Székek újragondolva – hogyan hasznosítsd régi üléseid?

Az újrahasznosítás megunhatatlan- ki ne örülne, ha selejtes bútorait felújítva ismét csodás darabokat kapna? Inspirációink bemutatják, hogy a megunt székekből milyen bútorokat tákolhatunk össze...

Csontváz gyertya – Maci, bagoly és dinoszaurusz

Mi az a Csontváz gyertya? Gyújtsd meg az egyik maci, bagoly vagy dinoszaurusz gyertyát és nézd meg mi marad belőle! Természetesen a fém csontváza! Először...
- Hirdetés -
x
Lájkold oldalunk:Már lájkoltál? Akkor bezárhatod