StartÖtlettárLakberendezési ötletek - tippekÖt tipp, amivel skandináv stílust varázsolhatsz az otthonodba

Öt tipp, amivel skandináv stílust varázsolhatsz az otthonodba

A skandináv stílus és dizájn  töretlenül népszerű a lakástulajdonosok, de a lakberendezők és a bútor boltok körében is.

Tudni kell, hogy a skandináv stílus egy egyszerű és letisztult megjelenést és lakberendezést jelent. A skandináv országokban a legtöbb energiát és pénzt a lakásuk berendezésébe fektetik az emberek, hiszen úgy gondolják az otthon az a hely, ahol kikapcsolódhatnak, feltöltődhetnek energiával, de legfőképpen azokkal az emberekkel vagyunk a lakásunkban körülvéve, akik a legfontosabbak számunkra.

Ebben a cikkben öt egyszerű tippet ajánlunk, amivel könnyedén varázsolhatod lakásodat igazi skandináv otthonná.

1, Világítás a siker titka

Természetesen a skandináv stílus a letisztult enteriőrről ismert és hozzá tartoznak a különböző, de a stílushoz illeszkedő lámpák is. Ezek a lámpák nem csak télen hasznosak amikor 7-8 órát van fent csak a nap és így a világítás fontos, hanem a lakás díszei is egyben, akkor is amikor nem szükséges a világítás.

Ha már a lámpáknál és a világításnál tartunk, a gyertyák elhelyezése a lakáson belül is nagyon nagy szerepet kap a skandináv stílusban.. A gyertya remek dizájn és hangulati kiegészítő, amivel az otthonos, vagy akár romantikus hangulatot is megteremthetjük vele.

Érdemes az otthoni lámpákat és világítási lehetőségeket átnézni, ellátogatni egy-egy boltba és a skandináv stílushoz illeszkedő darabokat  beszerezni.

2, Az ideális bútorok

skandináv stílus

Amikor a skandináv stílusról beszélünk, a bútorok esetében leginkább a modern és egyszerű darabok azok amik szóba jöhetnek. Természetes szín árnyalatokkal, és lekerekített élekkel vagy egyéb apróbb dizájn elemekkel el lehet játszani. A skandinávokra és az egyszerűségükre jellemző az is hogy próbálnak minél kevesebb tárgyat elől hagyni. A legtöbb bútor fehér, bézs illetve szürke színárnyalatú, azonban kiegészítő színként a kéket és a feketét is használják.

3, A padló legyen mindig világos

skandináv stílus

A padló szinte mindig kemény fából készül, aminek a színét vagy természetes állapotában hagyják, vagy fehér színűre festik, ezzel is világosítva a szobát ami így vizuálisan is nagyobbnak hat.

4, A virágok, mint a legszebb kiegészítők

skandináv stílus

A skandináv belsőépítészetben fontosak a színes, de letisztult elemek. A friss virágokat nem luxusnak tartják, hanem olyan dekorációnak, amik szükségesek egy kellemes élettérhez.. A legtöbb Skandináviában élő ember minden héten vesz egy friss csokor tulipánt, vagy éppen az adott idényben kapható virágot.

5, Nagy, világos ablakok és melegséget éreztető textilek

Ahhoz, hogy minél több fény jöjjön be az ablakon, és kellemes, világos legyen
a lakásban az ablakpárkányokat a legtöbb esetben szabadon hagyják vagy
csak és kizárólag virágokat és gyertyákat helyeznek oda. A skandináv
országokban a dekoráción kívül az időjárás is hozzájárul, hogy az emberek
melegítő textileket használnak dekorációként. A legtöbbször gyapjúból vagy
puha pamutból készülnek ezek a kiegészítők. Attól függetlenül, hogy ez a szokás a skandináv időjárás hatása, mindenhol jól mutatnak így érdemes vásárolni pár ilyen szép kiegészítőt.

Rengeteg skandináv cég szállít Magyarországra nemcsak lakásdekorációs termékeket, hanem különféle kiegészítőket is. Ilyen például a Trendhim nevezetű, dán webshop, ahol rengeteg különböző kiegészítő közül válogathatunk kedvünkre.

[ninja-inline id=10480]

SZÓLJ HOZZÁ

Kérjük írd meg a hozzászólásodat
Kérjük, add meg a neved itt

2,559FansLike
502FollowersFollow
2,234FollowersFollow
- Hirdetés -

Friss

- Hirdetés -

Érdekes

Kis hálószoba ötletek – hogy a legtöbbet hozd ki belőle + Inspirációk

Kis hálószoba ötletek, amikkel a legtöbbet hozhatod ki a kisméretű hálódból. Ezek a kis hálószoba ötletek, egy újabb állomása az elindított lakberendezési ötletek és tippek...

1000 bejárati ajtó és ablak a világ minden tájáról

1000 bejárati ajtó és ablak a világ városaiból, a helyi hangulatot idézve A világban és a városokban barangolva talán észre se vesszük, a várost és a környezetet szinte...

Dominika, nyaralás? Irány a meleg!

Eleged van a hidegből? Irány Dominika és a nyaralás, na persze és a meleg! Európai utazók közül elsőként Kolumbusz lépett Hispaniola szigetére, s elámulva szépségétől...

Tokiói hófigura – látványos és kedves hóemberek

A Tokiói hófigurák mesések minden szempontból. Megformáznak mesehősöket, kedvelt helyi rajzfilm figurákat. Elnézve őket nehéz eldönteni hogy ez művészet vagy szórakozás. Talán mindkettő. Amikor sok...

Kreatív kiegészítő – Óra biciklikerékből

Egy kis kézügyességgel és kreatív ötletekkel új életet varázsolhatunk tárgyainkba, a tönkrement bicikli kerékből például órát is készíthetünk! Az újrahasznosított, kézzel készített tárgyak töretlenül népszerűek;- nem...
- Hirdetés -
x
Lájkold oldalunk:Már lájkoltál? Akkor bezárhatod