StartTrendKülönlegességekA legmagasabb felhőkarcoló ami a föld felett fog lebegeni

A legmagasabb felhőkarcoló ami a föld felett fog lebegeni

-

- Hirdetés -

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Az újfajta felhőkarcoló nem a földből nő majd az ég felé, hanem egy föld-körüli pályán keringő mesterséges aszteroidáról függ a föld felett.

Talán elsőre hihetetlennek hangzik de a New York-i Clouds Sao  már bemutatta azt a legmagasabb felhőkarcoló díjat simán bezsebelő tervét, ahol az épület egy mesterségesen föld körüli orbitális pályára állított aszteroidára van rögzítve és így függ a föld felett.

Ez az ötlet és terv már jócskán túlmutat a fantáziavilágon, egyáltalán nem Sci-fi, hiszen akár a következő pár évtizedben meg is valósítható. Nem kell már sok minden hogy a legmagasabb felhőkarcoló titulust ez a felhőkarcoló, az Analemma torony viselhesse. Nevét (Analemma) a jövőbeni föld feletti 8-ast utánzó útjáról kapta.

- Advertisement -

Az újfajta felhőkarcoló terve részletesen kidolgozásra került. Az egyik érdekes részlet, miszerint a lakók akár ejtőernyővel is közlekedhetnének a földre.

A legmagasabb felhőkarcoló az űrben van lehorgonyozva

Bár ez lenne a világ legmagasabb felhőkarcolója mi mégis kicsit csalásnak véljük ezt. Az ötlet az angol nevén Universal Orbital Support System  (UOSS)-re épül. Azaz arra, hogy egy aszteroidát mesterségesen föld körüli pályára állítanak. Erre a föld körül keringő aszteroidára pedig “bármit” lehet rögzíteni, így akár ezt az épületet is.

Az UOSS már nem Scifi a Nasa 2021-ben  tervezi az Asteroid Redirect Mission-t amivel szeretné bizonyítani hogy lehetséges. Végeredményként egy aszteroidát szeretnének hold körüli pályára állítani.

Világ legmagasabb felhőkarcoló

A tervezők úgy képzelik hogy az épületet Dubai-ban kellene megépíteni, mivel ott a legnagyobb szakember gárda és a tapasztalat ehhez. Ezzel a költségeket is csökkentenék.

- Advertisement -

Érdekes, hogy a felhőkarcoló nem egy helyben függene hanem az észak és dél-amerikai kontinens felett egy 8-as alakot írna le 24 óra alatt és így érintene városokat. Természetesen 13-órakor nem máshol mint New York -felett lebegne.

Világ legmagasabb felhőkarcoló - aszteoridaVilág legmagasabb felhőkarcoló a világűrből

+40 perc nappal és kész felhőkarcoló modulok

Az épület elemeit kész modulokból állítanák össze amik a földön készülnének el és felhúznák őket a függesztő sodronyokra. Ez azért is fontos mert az elem elhelyezkedésétől függően más-más nyomás és meteorológia viszonyok vannak amikhez igazodni kell.

A föld görbülete miatt a felső lakó egységekben 40 perccel tovább tartana a nappali bevilágítás. Az ablakok mérete is változik attól függően, hogy hol helyezkedik el ami a már említette légnyomás és a ház saját erői miatt szükségesek.

A világ legmagasabb felhőkarcolója nem csak magas hanem önellátó is lenne, hiszen az áramot az ürben lévő napelemekről, a vizet pedig az elfogott felhőkből és esővízzel töltenék fel.

Világ legmagasabb felhőkarcoló

Világ legmagasabb felhőkarcolójaVilág legmagasabb felhőkarcolóVilág legmagasabb felhőkarcolója terv

Világ legmagasabb felhőkarcoló kilátásVilág legmagasabb felhőkarcolója a világűrbőlVilág legmagasabb felhőkarcoló

blaci
blacihttps://otthon24.hu
Arculat és webdizájnerként mindig is érdeklődtem és foglalkoztatott a design minden formája így a lakberendezés, a trend a dekoráció sőt a DIY is.

SZÓLJ HOZZÁ

Kérjük írd meg a hozzászólásodat
Kérjük, add meg a neved itt

2,559FansLike
502FollowersFollow
2,236FollowersFollow
- Hirdetés -

Friss

- Hirdetés -

Érdekes

Lemezjátszó mosdó kerámia – nosztalgikus és modern hangulathoz

Lemezjátszó mosdó kerámia modern és nosztalgikus hangulathoz és lakásokhoz. Gianluca Paludi tervezte ezt a lemezjátszó inspirálta mosdó, kerámia családot azoknak akik nosztalgikus érzelmeket táplálnak a...

Design óra fából és különleges megjelenéssel – Orbita

Design óra fából, különleges működéssel és idő megjelenítéssel minimalista stílusban - Orbita Ez a design óra egy olyan egyedi lakásfelszerelés vagy lakásdekoráció, ami egyesíti a...

Játszótér, játszóház és ugrálóvár csodák gyerekeknek és felnőtteknek

Izgalmas játszótér, játszóház és ugrálóvár gyűjteményünk a bizonyíték arra, hogy a kikapcsolódás és a szabadidő eltöltése akár gyerekeknek akár felnőtteknek, lehet izgalmas és játékos Véletlen...

Luxus hegyi villa 2,3 millió dollárért

Egy Luxus hegyi villa ami talán tényleg megéri az árát. Mikor valami inspirációt keresünk érdemes körbenézni a magyar de főként a külföldi ingatlan hirdetések között...

5 tipp és 50 kép a karácsonyi világítás újrahasznosítására, hogy ne csak porfogó legyen a szekrényben

Mindjárt itt a Karácsony így összegyűjtöttünk pár szó szerint ragyogó ötletet, hogy megmutassuk milyen is a jó Karácsonyi világítás. Ne csak a fát díszítsétek...
- Hirdetés -
x
Lájkold oldalunk:Már lájkoltál? Akkor bezárhatod